MónTerrassa
Advocats egarencs denuncien traves per regularitzar la situació d’estrangers

La Comissió d’Estrangeria del Col·legi d’Advocats de Terrassa i Comarca ha detectat darrerament i des de fa uns mesos un “funcionament anormal del sistema de cites dels tràmits d’estrangers” de la subdelegació del govern de Barcelona, el qual impossibilita la seva obtenció o la seva obtenció passats molts mesos.

Davant d’aquests fets, la Comissió d’Estrangeria de l’ICATER considera que ha de posar-los de manifest, tot expressant-ne el seu rebuig i malestar. “Aquestes sol·licituds de cites van dirigides a regularitzar la situació dels estrangers a l’estat i el mencionat funcionament anormal del sistema constitueix una flagrant violació dels drets d’aquests estrangers a obtenir una resposta en un període de temps raonable per part de l’Administració”, subratllen.

La Comissió d’Estrangeria de l’ICATER vol fer notar que aquesta situació té “unes conseqüències sovint irreversibles per la situació d’aquests estrangers“. A banda de suposar que la documentació que han de reunir per al tràmit caduqui, la pèrdua d’ofertes de treball o la impossibilitat de fer reagrupacions familiars, durant tot el temps que l’Administració no dona resposta, aquestes persones “continuen en situació irregular amb tots els perjudicis que això comporta, entre ells, la possibilitat de ser objecte d’un procediment sancionador d’estrangeria per estada irregular que podria fins i tot comportar l’expulsió, previ internament en un centre privatiu de llibertat”.

L’ICATER i la seva Comissió d’Estrangeria entenen que aquesta situació requereix l’adopció de “mesures urgents per tal de frenar el desemparament en què es troben les persones estrangeres afectades per aquest mal funcionament de l’Administració”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa