MónTerrassa
Adif millora les telecomunicacions ferroviàries a la R4 de Terrassa

Adif ha adjudicat aquest dijous la instal·lació i manteniment d’un nou sistema de telecomunicacions ferroviàries a la xarxa de Rodalies de Barcelona per 14,7 milions d’euros, informa ACN. Les obres es faran a les línies R2 i R4, així com en els trams de connexió amb el corredor mediterrani. En concret, els nous sistemes s’instal·laran als trajectes entre L’Hospitalet de Llobregat, Vilafranca del Penedès i Port Aventura i entre Manresa, Barcelona-Sants, Sant Vicenç de Calders i Tarragona-Reus. El contracte s’ha adjudicat a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Nokia Spain, Servicios e Instalaciones Cantudo i Comfica Soluciones i s’estima que les actuacions es completin en 31 mesos. A banda de la posada en marxa del nou sistema de telecomunicacions ferroviàries, el contracte també inclou el manteniment per dos anys de les instal·lacions. Segons ha detallat Adif en un comunicat, el desplegament d’aquesta tecnologia ha de permetre millorar “de manera generalitzada” les operacions ferroviàries, la capacitat de les instal·lacions de senyalització i protecció al tren i impulsar la modernització de les comunicacions a través de ràdio.

El sistema instal·lat –conegut amb el nom de GSM-R- ja ha estat adoptat per 22 companyies ferroviàries europees amb l’objectiu d’assegurar la interoperabilitat entre xarxes.

Renfe finalitza les obres de l’edifici històric de Vic, que han costat 300.000 euros

La companyia Renfe ha finalitzat les obres de millora de l’estació de Vic consistents en la recuperació integral de l’edifici històric i en reparacions puntuals a la coberta. Les obres s’han allargat set mesos i han tingut un pressupost de 316.000 euros. Entre les actuacions destaca la recuperació dels ornaments originals de finals del segle XIX que hi havia a l’edifici històric. L’estació de Vic compta amb serveis de la línia R3 que abans de la pandèmia utilitzaven més de 4.000 viatgers de mitjana en dia feiner, segons ha concretat l’empresa en un comunicat .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa