MónTerrassa
L’ADF Terrassa opta a un premi per la vigilància amb bicicletes elèctriques
  • CA

L’ADF Terrassa opta a un dels Premis de prevenció d’incendis forestals 2021 de la Diputació de Barcelona amb un projecte de serveis de vigilància amb bicicletes elèctriques, per tenir més territori cobert pels voluntaris i mantenir una relació més directa amb els ciutadans. L’ADF Matadepera també és candidata per l’ampliació de les funcionalitats de les càmeres de vigilància d’incendis;

El proper dissabte, 20 de novembre, a partir de les 16:00 h, tindrà lloc l’acte de lliurament dels Premis de prevenció d’incendis forestals 2021 de la Diputació de Barcelona, que serà transmès en directe pel Canal Youtube de la corporació. La presidenta de la Diputació, Núria Marín, lliurarà el Premi Honorífic. També hi participaran el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, i el diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals, Josep Tarín. Un total de 10 projectes presentats per Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de Barcelona opten a algun d’aquests Premis, que des de fa 25 anys convoca la Diputació de Barcelona.

El veredicte es coneixerà aquest dissabte, 20 de novembre, durant l’acte de lliurament, que a més de ser transmès en directe a través del Canal Youtube de la Diputació de Barcelona, amb un format de programa televisiu realitzat per la XAL, es podrà veure posteriorment per diferents emissores de la Xarxa de Televisions Locals.

La Diputació de Barcelona lliura aquests premis des de l’any 1997. En aquests 25 anys, els Premis a la prevenció d’incendis forestals s’han convertit en un punt de trobada i en una font de reconeixement per les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la demarcació de Barcelona. Històricament, l’acte de lliurament havia adoptat la forma d’un dinar de germanor entre les ADF de la demarcació de Barcelona però des de l’any passat se celebra en format televisiu per fer arribar a més gent la importantíssima tasca que fan les ADF, formades per voluntaris.

Actualment s’atorguen tres premis per reconèixer diferents facetes de la prevenció d’incendis forestals: el premi Rossend Montané, el premi Jordi Peix i el premi honorífic Joaquim Maria de Castellarnau.

El jurat que avalua les candidatures i determina les que rebran el premi està integrat per Josep Tarín, diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’incendis de la Diputació de Barcelona; Montserrat Bas, degana del Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya; Marc Costa, director general del Cos d’Agents Rurals; Xavier Jovés, president del Secretariat d’ADF de Catalunya; Míriam Piqué, presidenta de la Fundació Pau Costa; Anna Sanitjas, directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Just Serra, president de BOSCAT, i Josep Jané, de l’ADF La Carrerada, guanyadora de l’edició anterior.

Més informació sobre els premis, les candidatures que s’han presentat enguany amb els seus corresponents projectes i els membres del jurat, en aquest enllaç.

XXV Premis a la prevenció d’incendis forestals de la Diputació de Barcelona
Dia: Dissabte, 20 de novembre
Hora: 16:00 hores
Lloc: Canal Youtube de la Diputació de Barcelona, al web https://www.diba.cat/premisadf

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa