MónTerrassa
Adéu a l’edifici original de l’escola L’Heura de Terrassa

L’edifici que va acollir en els seus inicis l’escola L’Heura de Terrassa, ubicat al carrer Sant Jaume, té els dies comptats. Des de fa setmanes que operaris estan treballant en la part interior de l’immoble, en unes obres extensives i que l’hi canviaran tota l’aparença. No hi ha cap cartell indicatiu de qui és el responsable de les obres, ni quin serà l’ús de l’edifici, si passarà a ser zona residencial o acollirà algun altre tipus d’empresa, la qual, això sí, hauria de ser de gran envergadura, ja que els metres de superfície són importants.

Actual façana de l’antiga escola L’Heura | Lluïsa Tarrida

Per ara, encara es pot veure el dibuix original i tant identificatiu del que havia estat el centre educatiu. Una heura pintada a la paret que pels vianants i veïns era un recordatori del passat. Cal dir que l’edifici es trobava abandonat des de la marxa de l’escola i el seu estat s’havia anat deteriorant, reclamant una intervenció cada cop de més urgència.

Justament, el pròxim curs 2022-2023 farà exactament vint anys que es va fer el trasllat a la seu actual, al carrer d’Ègara, número 16, coincidint amb la reconversió de L’Heura del Vallès SCCL amb L’Heura del Vallès Fundació Privada. Recordem que va ser l’any 1976 quan una colla de mestres va unir esforços per trobar una manera d’atendre de manera més adequada als infants i joves amb capacitats diverses.

Amb motiu del quarantè aniversari de l’escola, es va realitzar un vídeo commemoratiu amb imatges dels inicis i de com ha anat evolucionant al llarg d’aquestes dècades:

L’actual edifici es troba en una ubicació privilegiada, al barri de Sant Pere de Terrassa, compta amb una bona xarxa de transport públic (a tocar de les parades d’autobús i de tren) que afavoreix el fàcil accés dels usuaris a qui es dóna assistència. A més, destaquen que es troba a una zona amb força activitat comercial, que permet la sortida de l’alumnat per a fer diferents tasques, ja siguin compres o projectes per treballar i afavorir l’adquisició d’habilitats socials. Actualment, el centre atén a persones de la ciutat de Terrassa i d’altres municipis limítrofes com Rubí, Matadepera, Viladecavalls o Ullastrell.

Nou comentari

Comparteix