MónTerrassa
Activada la prealerta del Pla Neucat

El Centre d’Emergències de Catalunya ha posat en prealerta el Pla Neucat. Es preveuen nevades locals la matinada d’aquest diumenge, dia 3 d’abril. Al llarg del matí i migdia no es descarta que la neu arribi a l’àrea metropolitana de Barcelona, tot i que la cota pujarà fins als 500 metres, si bé podria nevar localment a 200m fins al matí. Des de Protecció Civil de Terrassa, s’avança que el perill de precipitacions en forma de neu és “moderat”, i les hores on podrien tenir lloc seria de vuit del matí a dues del migdia. Tot i així, les probabilitats que acabem veient la Mola -el punt més elevat- emblanquinada són minses.

A més, al llarg d’aquest dissabte i per diumenge també hi ha la possibilitat de patir ratxes de vent superiors a 72 km/h, en diversos punts del territori, entre els quals hi ha la comarca del Vallès Occidental. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís d’alerta per fortes ratxes entre les sis de la matinada i les dotze del migdia d’aquest diumenge. El vent bufarà de component nord. Quant a la temperatura, la mínima serà semblant o lleugerament més baixa que la d’avui; amb una màxima similar en general o lleugerament més baixa al litoral i prelitoral central i al Camp de Tarragona. Justament és a les comarques tarragonines on s’espera que hi hagi més probabilitats de pluja en forma d’aiguaneu o fins i tot que puguin agafar una bona enfarinada en determinats punts.

Aquest dissabte de matinada les glaçades han estat gairebé generals al nord de Catalunya i han arribat al litoral del Baix Empordà. Del Pirineu a la ciutat de Barcelona, 37 de les 153 estacions de la XEMA amb més de 10 anys de dades han mesurat la seva temperatura més baixa en un mes d’abril.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa