MónTerrassa
Acte de suport a Terrassa a Ermengol Gassiot, amb ordre de cerca i captura

Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT de Catalunya i professor de la UAB, no compareixerà davant el jutge de Cerdanyola del Vallès que instrueix el ‘cas Som 27 i més’ per recollir l’escrit d’obertura de judici oral el proper 21 de març. Gassiot, que està encausat pels fets relacionats amb l‘ocupació del Rectorat del centre universitari l’any 2013, ha fet arribar un escrit al magistrat responsable de la causa informat que ja va declarar l’any 2015 i que ara no es personarà per voluntat pròpia en considerar que hi ha una “manca de base” en la seva acusació.

En aquesta línia ha recordat que és professor de la UAB i ha dit que seguirà compromès “amb la universitat pública i social, amb la tasca sindical i la feina acadèmica”. Així mateix ha indicat que seguirà assistint diàriament al seu lloc de treball al Departament de Prehistòria de la UAB perquè no pretén “defugir res ni ningú”. “Senzillament no trobo explicació a un procediment penal com aquest si no és per reprimir la meva militància sindical i de lluita contra la privatització de la universitat”, ha expressat Gassiot en el seu escrit.

La decisió del dirigent sindical podria suposar la seva detenció, tal i com ja ha passat amb vuit investigats més vinculats a aquest procediment judicial. De fet, aquesta mateixa setmana dues joves han estat detingudes per aquests mateixos motius i deixades en llibertat com la resta. La Fiscalia demana penes d’entre 11 i 14 anys de presó per les persones implicades en la causa.

Aquest dilluns, 26 de febrer, SAT i CGT han convocat una concentració davant de l’Ajuntament de Terrassa, ciutat on resideix Gassiot, com a mostra de suport al seu company. Així mateix, el líder sindical farà una roda de premsa explicant la seva posició i la de la resta de persones investigades pel cas SOM21 i més.

Nou comentari

Comparteix