Promoció del consum sostenible

Promoció del consum sostenible | CCVO

Durant tot l’any 2020 es desenvoluparà el projecte d’actuació comarcal “Promoure el Consum Sostenible”. Es tracta d’una iniciativa que pretén fer divulgació a la comarca sobre els nous hàbits de consum en el context d’emergència climàtica actual, posant èmfasi en l’aprofitament i la reutilització de productes i materials que permetin la transició cap a una economia circular.

Un equip de 4 persones promotores de consum sostenible i una coordinadora informaran i sensibilitzaran sobre actuacions a fer en els següents àmbits: millora en la gestió de residus, lluita contra el malbaratament alimentari, recursos i hàbits per la compra i el consum sostenible, materials reutilitzables per una simbiosi urbana-industrial, reaprofitament de productes i materials i comerç sostenible. Per capacitar l’equip, aquestes persones estan participant durant el mes de gener en accions formatives, tant per adquirir coneixements específics sobre consum sostenible com competències per comunicar adequadament els diferents missatges a la ciutadania.

Es realitzaran accions en diferents punts dels 12 municipis que s’han adscrit al projecte. Es faran tallers per a grups de població diversos en col·laboració amb agents locals. També es faran visites a domicili per informar sobre les millores en la gestió de residus o el reaprofitament de productes i materials. Aquestes accions es duran a terme en els següents municipis: Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

Nou comentari