MónTerrassa
Acció de l’AV Maurina en defensa del Delta del Llobregat
  • CA

L’Associació de Veïns de La Maurina de Terrassa va realitzar aquest passat cap de setmana una acció solidària en denfesa del Delta del Llobregat. Una vintena de membres de l’entitat van participar en una sortida cicloturista que els va portar des de la seu de l’AV fins al delta, via tren de Renfe. Amb aquesta acció s’ha volgut reivindicar la “defensa d’aquest paratge excepcional, de més de 57 quilòmetres de naturalesa i fauna exepcional” i com a mostra de rebuig frontal a l’ampliació de l’aeroport d’El Prat.

Aquesta acció promoguda des de Terrassa ve a complementar la concentració que va tenir lloc a Barcelona ara fa gairebé un mes en què milers de persones es van mobilitzar per protestar contra el projecte, el qual implicaria eliminar la llacuna, coneguda com la Ricarda, per poder allargar la tercera pista de l’aeroport i així poder acollir més vols transatlàntics i ampliar les rutes cap a Àsia i Amèrica. Va ser una exihibició de força dels moviments i entitats ecologistes que van aconseguir aplegar 10.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 90.000 segons els organitzadors.

El projecte abraçada un total de 135 hectàrees d’aiguamolls, llacunes i pinedes dins de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea. Per ara, el projecte ha quedat aturat ja que malgrat la predisposició dels propietaris privats de vendre els terrenys, han aflorat discrepàncies entre el govern català i l’espanyol sobre la inversió de més de 1.700 milions d’euros d’Aena, i les conseqüències que aquesta suposaria. A més, des de l’Ajuntament de Barcelona es va reclamar a Aena que es recuperés la inversió al Prat però que es fes amb les modificacions corresponents per evitar que la Ricarda en quedés afectada.

Sortida cicloturista a la zona verda d’El Prat de l’AV La Maurina | AV La Maurina
Sortida cicloturista a la zona verda d’El Prat de l’AV La Maurina | AV La Maurina

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa