MónTerrassa
Absolt un veí de Terrassa acusat de desordres públics l’1-O de 2020
  • CA

El veí de Terrassa acusat de desordres públics en el tercer aniversari de l’1 d’Octubre ha quedat absolt. Així ho ha comunicat aquest dimecres, 20 d’abril, la plataforma Alerta Solidària, que ha informat que la sentència de l’Audiència Provincial de Barcelona nega els delictes imputats als dos independentistes (en Moli, de Calldetenes, i el terrassenc Pau) en la manifestació que va tenir lloc a Barcelona. Arriba doncs la resolució a un judici en què la Fiscalia els reclamava un any i sis mesos de presó per un delicte de desordres i tres anys i sis mesos de presó per un delicte d’atemptat a l’autoritat.

Des de bon inici, el grup de suport antirepressiu Pigot Negre va engegar una campanya per reclamar-ne l’absolució. L’entitat ha defensat en tot moment que es tractava d’un “nou cas de detenció arbitrària i muntatge policial” i per això en reclamen l’absolució. La campanya de suport va tenir el punt àlgid l’1 d’abril amb un acte polític a Calldetenes, però també es van dur a terme diferents accions de protesta i de visibilització a altres municipis, com ara al Raval de Montserrat de Terrassa.

Segons Pigot Negre, els dos nois aquell 1 d’octubre de 2020 van sortir de classe i es van dirigir a agafar el tren a Barcelona per tornar a casa. Quan van arribar a Plaça Catalunya a la boca de l’estació de tren va ser quan els Mossos d’Esquadra els van identificar i els van detenir. Després de passar a disposició judicial, el jutge els va retirar el passaport i els va citar a signar cada 15 dies. Pigot Negre va criticar durament que la Fiscalia els demanés cinc anys de presó només amb la prova de la declaració de tres agents de la policia catalana i sense aportar cap altra prova ni imatge que confirmés la seva versió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa