MónTerrassa
90 mil euros per millorar camins d’ús públic a sis municipis de la comarca

La Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dijous el Programa sectorial de millora de camins municipals amb una dotació de 10 milions d’euros per als exercicis 2020 i 2021. Els destinataris d’aquest programa, que forma part de la primera fase del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social de la província, són 264 ajuntaments de la província de Barcelona de menys de 20.000 habitants, amb el que es vol contribuir al sosteniment de les despeses derivades de la realització d’obres de millora dels camins municipals d’ús públic per part dels ajuntaments.

El programa vol afavorir la reactivació econòmica i la competitivitat de l’economia local mitjançant la millora dels accessos a explotacions agrícoles o industrials, punts turístics i d’altres serveis o equipaments, facilitar la connectivitat entre diferents nuclis de població disseminats, masies o petites barriades, així com millorar l’accessibilitat al medi natural i rural garantint una circulació segura.

Els criteris de distribució dels fons d’aquest programa s’han fet a partir del càlcul de quilòmetres de camins de cada municipi així com per l’impacte social i econòmic dels vials. D’acord amb el programa, es finançaran les despeses derivades d’obres de millora dels camins públics d’us públic i els honoraris de redacció de projectes i les direccions d’obra. Els ajuntaments poden destinar l’ajut a la millora d’un o més camins del municipi, però aquests han d’estar íntegrament en àmbit no urbà i han de ser aptes per al trànsit rodat motoritzat.

A la nostra demarcació, els municipis que rebran ajudes són:

Castellbisbal: 70km de camins i un pressupost de 12.285,92 €

Matadepera: 49 km de camins i un pressupost de 11.445,24 €

Rellinars: 56 km de camins i un pressupost de 24.055,48 €

Ullastrell: 29 km de camins i un pressupost de 16.209,11 €

Vacarisses: 111 km de camins i un pressupost de 16.769,56 €

Viladecavalls: 34 km de camins i un pressupost de 10.884,78 €

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa