MónTerrassa
La 8a Terrassa Cooperativa arriba amb més d’una trentena d’activitats
  • CA

Torna la cita anual de la ciutat amb el cooperativisme i una economia sostenible: la Terrassa Cooperativa. Enguany, la ciutat celebra la 8ena edició entre el 2 i el 30 de novembre amb més d’una trentena d’activitats, concretament 35, que posaran sobre la taula una manera de fer economia més justa. Entre aquestes activitats s’inclou la 7a edició de la Fira d’Economia Social i Solidària, que enguany canvia d’ubicació i se celebrarà al Mercat de Sant Pere.

Un total de 84 entitats participaran en aquesta edició de Terrassa Cooperativa durant el mes de novembre. Totes elles volen mostrar que l’economia social és una alternativa vàlida en un sistema competitiu i la importància que les entitats cooperin i col·laborin entre elles en lloc de enfrontar-se.

Novetats de la 8a Terrassa Cooperativa

Entre les 35 activitats del programa d’enguany destaquen tres novetats. La primera és el cinefòrum “‘Alcarràs’ i la situació de la nostra pagesia”. Es projectarà el film de Carla Simón per conscienciar sobre la importància de la sobirania alimentària i les dificultats dels petits productors agrícoles, i hi haurà un col·loqui posterior. Tindrà lloc el 22 de novembre de 18:00h a 20:00h al Cinema Catalunya.

Una altra novetat és “La dESSfilada de tèxtil responsable”, una activitat que vol sensibilitzar entorn del consum de tèxtil responsable en totes les seves vessants: la reutilització de roba, el tèxtil de proximitat, entre altres. Se celebrarà el 27 de novembre de 10:00h a 13:00h al Centre de Documentació i Museu Tèxtil.

La última novetat a destacar de la programació és l’activitat infantil “BiciBus” que tindrà lloc cada dilluns del mes (els dies 7, 14, 21 i 28) de 8:00h a 9:00h a diverses escoles de la ciutat. Cada dilluns, amb una ruta predefinida amb parades, les famílies es poden anar afegint amb les seves bicicletes des de casa. El bici-bus el tutelaran guies ciclistes per acompanyar les famílies de casa a l’escola.

A part d’aquestes tres activitats, es continuaran duent a terme altres accions que ja es van fer l’any passat: Scape-rooms, tallers de rap o de Tik-Tok, xerrades, teatre amb família o podcasts. Totes les activitats es poden consultar en aquest enllaç.

La Fira d’Economia Social i Solidària serà al Mercat de Sant Pere

El punt més àlgid de Terrassa Cooperativa serà la Fira d’Economia Social i Solidària, que enguany tindrà lloc el dissabte 19 de novembre de 10:00h a 14:00h al Mercat de Sant Pere (abans es feia al centre de la ciutat). El canvi d’ubicació dona resposta a la voluntat de les empreses i entitats de l’economia social d’apropar-se als barris de la ciutat. Hi haurà exhibicions, música, activitats per a infants i es podran conèixer els serveis i productes que ofereixen les entitats de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa