El Vapor Universitari acollirà dimarts, 20 de febrer, una nova Jornada d’Orientació d’Estudis Superiors i Cicles Formatius “I després, què?”, organitzada per l’Ajuntament de Terrassa a través del Servei d’Educació. L’objectiu és informar als estudiants sobre les característiques dels diferents estudis universitaris i de cicles formatius de grau superior, així com de les sortides laborals i la situació actual del mercat de treball. En total s’hi han inscrit 857 estudiants de 2n i 1r de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà, de 13 centres de la ciutat: els instituts Can Jofresa, Can Roca, Cavall Bernat, Ègara, Terrassa, Nicolau Copèrnic, Investigador Blanxart, Montserrat Roig, Torre del Palau, Les Aimerigues i Mont Perdut i els centres concertats Sagrat Cor de Jesús i Petit Estel.

La Jornada comptarà amb 48 sessions informatives, en les que es parlarà de 71 estudis de grau i 40 cicles formatius. El programa s’estructura en dotze xerrades simultànies d’una hora de durada que tindran lloc entre les 9 i les 13.45h a la sala d’actes i a diferents aules del Vapor Universitari de Terrassa (c/ de Colom, 114). Les sessions s’agruparan per àrees de coneixement i seran programades de manera que les que es realitzin a la mateixa hora siguin d’interessos contraposats, per tal de facilitar-ne l’assistència.

Cadascuna de les xerrades comptarà amb l’explicació d’un o dos ponents, en representació de les diferents universitats i/o centres on es poden cursar els estudis, així com professionals de diferents centres, consorcis i àrees municipals. També hi participaran professors dels centres de secundària on s’imparteixen els cicles formatius de grau superior, alguns d’ells acompanyats de representants de les empreses amb les que s’ha establert un conveni de pràctiques. En total, a la jornada hi participaran 68 ponents, que informaran sobre els plans d’estudi, les sortides professionals, el mercat laboral i el perfil del professional demanat per les empreses.

Nou comentari