MónTerrassa
Més de 60 activitats per reivindicar la corresponsabilitat el 8 de març
  • CA

Comença el compte enrere per iniciar la campanya del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que enguany té com a tema central la corresponsabilitat i comptarà amb més de 60 activitats repartides arreu de la ciutat. La regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, ha presentat aquest matí en roda de premsa la campanya, el programa d’activitats, i el cartell guanyador del 8 de Març amb el lema “Repartim-nos les feines. Som corresponsables”.

“Avui dia encara existeix una clara desigualtat entre la distribució del treball domèstic i les cures, que recauen majoritàriament en les dones”, ha exposat Marin. Per aquest motiu, la campanya se centra en reivindicar la corresponsabilitat, és a dir “la distribució equitativa entre dones i homes de forma equilibrada de la planificació, organització, i realització de les tasques domèstiques, cures infantils i persones dependents”.

La imatge de la campanya és obra d’Enric Carrasco, guanyador del concurs de cartells entre l’alumnat de l’Escoa d’Art i Disseny de Terrassa, on s’hi han presentat un total de 27 treballs. Carrasco afirma que el cartell representa “una idea de seguretat davant d’un futur que camina cap a la igualtat i l’equilibri entre el repartiment de feines i llocs de treball. Un futur recolzat en una nova generació que té clar que no es tracta de si ets home o dona, sinó que es tracta de la corresponsabilitat, el respecte i la igualtat”.

Cartell de la campanya 8 de març de 2022 | Ajuntament de Terrassa

Més de 60 activitats

Dins de la campanya s’han organitzat 60 activitats deferents i molt diverses, però Marin ha volgut mencionar algunes de les més destacables:

En primer lloc, el dia 8 de març es realitzarà una declaració institucional al Raval de Montserrat a les 12:00h del migdia, consensuada per tots els grups municipals. al llarg del dia també es convida a la ciutadania a penjar el seu davantal al balcó o la finestra de casa per posar en valor el treball domèstic i el de cures i “simbolitzant que si les dones paressin aquest treball, el mon es pararia”. A la tarda hi ha una manifestació a les 19:00h que sortirà del Monument de la Dona i caminarà fins al Raval de Montserrat.

Com a novetat, hi haurà un homenatge a les bruixes de Terrassa el 9 de març, que portarà per nom “No eren bruixes, eren dones”, on es farà un descobriment d’una placa a la dones injustament perseguides per bruixeria a la nostra ciutat el segle XVII. L’endemà, el dia 10, hi haurà un acte institucional al Teatre Alegria, on Marcos Castro, investigador del grup CREA, impartirà una xerrada sobre noves masculinitats alternatives. També es realitzarà el lliurament de premis del concurs del cartell i s’exposaran els treballs presentats al vestíbul.

Marín també ha recalcat l’activitat “Contes per la Corresponsabilitat”, uns espectacles familiars que es podran veure a tres biblioteques de Terrassa adreçats a partir dels 3 anys per incloure la temàtica dins d’un enfocament educatiu. El dia 15 hi haurà un cinefòrum on es projectarà “El Orden Divino”, una comèdia que ens endinsa a la Suïssa de 1971, quan les dones encara no poden votar. Tota la programació es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament.

L’any 1977 l’Organització de les Nacions Unides va declarar el 8 de Març com a Dia Internacional de les Dones. Des d’aleshores, aquest dia s’ha convertit en un símbol arreu del món, que recorda la lluita de moltes dones pels seus drets i per la millora de les seves condicions de vida, tant en l’àmbit públic com en el privat. L’Ajuntament ho commemora cada any amb la programació d’un conjunt d’activitats de sensibilització i conscienciació de tota la població vers la lluita pels drets de totes les dones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa