Una cinquantena de persones donen la benvinguda a la Paparola - Assemblea Ecologista de Terrassa
Una cinquantena de persones donen la benvinguda a la Paparola – Assemblea Ecologista de Terrassa | cedida

!--akiadsense-->

El Vapor Ros va acollir l’acte de presentació de la Paparola. Aquest nou col·lectiu de la ciutat pretén esdevenir una eina d’interpel·lació a les institucions, de divulgació i una eina per a repensar la ciutat davant del repte civilitzatori actual.

Un membre del col·lectiu va presentar el manifest que adjuntem en el qual es detallen els motius que ens duen a organitzar-nos per tal de facilitar i transitar cap a un horitzó ecològica i socialment sostenible. Des d’aquest espai s’entén que la lògica de funcionament del capitalisme actual és incompatible amb la sostenibilitat de la vida i per això proposa teixir sinèrgies entre els espais que estan treballant per alternatives (de mobilitat, d’alimentació, de gestió dels béns comuns o en qualsevol àmbit de la vida). És per això que l’aposta és la de buscar marcs comuns de treball amb tots aquells espais que comparteixin la recerca d’una Terrassa ecològica i socialment justa i sostenible.

L’acte, que va acollir una cinquantena de persones, va servir també per a què Uri Guinart, de Granollers en Transició, espai amb el què el col·lectiu es reflexa, expliqués els sis anys de trajectòria del projecte. Uri Guinart va destacar la rellevància de les visions en positiu constructives com a eines d’ampliació de l’àmbit d’influència dels moviments ecologistes i la responsabilitat de la societat a l’hora de pensar i imaginar futurs possibles.

Posteriorment, membres de la Paparola van dinamitzar una mapejada conjunta dels conflictes ambientals a la ciutat de Terrassa. Es tractava doncs de descobrir i reconèixer les principals fonts de desigualtat socioambiental al nostre entorn com a primera passa per a un projecte que es reconeix com a municipalista. En total es van recollir més de 40 conflictes d’àmbits diferents que anaven des de la mobilitat o l’aigua fins a la gestió dels residus, passant pels canvis d’usos del sòl, la biodiversitat o els conflictes relacionats amb el treball i el comerç.

Per acabar l’acte, la Bruna i la Mar van amenitzar el vermut amb un concert. Amb aquest tancament, la Paparola va emplaçar a les persones assistents a continuar treballant des de cadascun dels espais a la ciutat per a construir una alternativa ecosocial i va assumir el compromís de fer noves passes en un futur proper per aconseguir els objectius que s’ha fixat el col·lectiu de compromís amb la ciutat.

Nou comentari