!--akiadsense-->
Amb l’arribada de la tardor arriben els dies més curts i els tons ocres, però també arriben productes que són autèntiques joies nutricionals. N’hi ha 5 que són imprescindibles a la taula!
Els bolets.
Molts d’ells són autèntics plaers, donant personalitat pròpia als plats. Es poden menjar a la planxa, fregits, saltats, amb arrossos… de totes les maneres que us pugueu imaginar.
Les cols.
Tot i la forta olor que desprenen, i la fama de generar flatulències que tenen, no impedeixen que siguin verdures especialment riques, aportant a la nostra dieta molts beneficis nutricionals i gastronòmics.
Els llegums.
Llenties, fesols, cigrons… Els llegums estan presents tot l’any, però a la tardor s’adapten perfectament als guisats de cullera. A més, per ells mateixos no engreixen, sinó que depèn dels ingredients amb els quals els acompanyem.
Els cítrics.
Són autèntiques bombes de vitamines; la fruita de tardor per excel·lència. Taronges, mandarines… són fruites molt riques en vitamina C i aporten molta fibra.
Els fruits secs.
Són aliments molt nutritius i energètics, aportant proteïnes, greixos i vitamines, minerals i fibra. Amb un grapat al dia n’hi ha prou. Així evitaràs passar-te de calories.