És molt important triar bé el que s'esmorza
És molt important triar bé el que s’esmorza | Cedida

!--akiadsense-->

De tots és sabut que l’esmorzar és l’àpat més important del dia, ja que marcarà l’energia que tinguem durant tot el dia. Però no tot s’hi val per trencar el dejú dels matins. Hi ha aliments que contenen una gran quantitat de substàncies que dificulten que el cos absorbeixi els nutrients que necessita.

Per això, hi ha 5 aliments que mai hauries de prendre en dejú:

Dolços.

Les llaminadures són molt bones, però mai haurien de ser la primera cosa que mengis al matí. El sucre augmenta la insulina, que dificulta el funcionament del pàncrees.

Vegetals.

L’àcid tànnic del tomàquet, per exemple, augmenta l’acidesa de l’estómac i fins i tot pot provocar úlceres. A més, les verdures poden provocar gasos i malestar.

Refrescos i begudes molt fredes.

Perjudiquen la mucosa gàstrica, afecten la circulació sanguínia i alenteix la digestió.

Pa elaborat amb llevat.

Aquest ingredient irrita les parets de l’estómac i provoca gasos.

Fruites.

Els cítrics poden provocar gastritis i úlceres. Altres fruites, com la pera, contenen una fibra que irrita la mucosa gàstrica.

Nou comentari