MónTerrassa
Unes 400 persones visiten explotacions de la comarca per Benvinguts a Pagès
  • CA

Prop de 400 persones han passat per ‘Benvinguts a Pagès la Festa’ al Vallès Occidental aquest passat cap de setmana per conéixer de primera mà el dia a dia d’explotacions agrícoles i ramaderes i degustar plats elaborats amb productes de la terra. Aquesta ha estat la 7ena edició de la Festa, que vol “mostrar d’on neix tot allò que mengem i qui hi ha darrere dels aliments que arriben a les nostres taules”, segons exposen a la seva pàgina web.

Es tracta d’una proposta emmarcada en el cap de setmana Benvinguts a Pagès, la Festa, celebrat a tot Catalunya. Un públic familiar ha omplert les activitats que s’han dut a terme al llarg del dissabte i el diumenge arreu de la comarca per “apropar-se als orígens d’allò que mengem i saber que hi ha darrera dels aliments que configuren els nostres plats”, segons exposava el Consell Comarcal en un comunicat.

Benvinguts a Pagès ha obert les portes d’explotacions agrícoles i ramaderes

Per exemple, a l’Ecogranja la Roca s’han pogut visitar les instal·lacions i les gallines que ponen els ous. A la Masia de Ca n’Oliveró s’han pogut visitar els terrenys i l’horta així com degustar productes de temporada. Al Celler de Can Morral del Molí s’ha visitat la vinya i el celler, on s’ha explicat el procés d’elaboració del vi. A la Finca els Corrals Nous han mostrat la seva horta i han explicat el conreu dels calçots.

Així mateix s’ha pogut participar d’activitats complementàries com ara fer un hort urbà a la Masia Can Deu o conèixer el funcionament d’un molí fariner hidràulic al Molí d’en Rata. Activitats totes elles relacionades amb el món de la ramaderia i l’agricultura.

Prop de 400 visitants han gaudit del cap de setmana de Benvinguts a Pagès la Festa al Vallès Occidental | CCVOC

Finalment, als restaurants Can Campanyà, Capicua i La Taverna del Ciri de Terrassa s’hi ha pogut degustar plats de temporada amb productes d’explotacions de proximitat.

Més sobre Benvinguts a Pagès

Benvinguts a Pagès (BaP) és un projecte que va néixer al 2016 per tal de donar a conèixer tots els productors de Catalunya que obren les portes de casa seva per compartir el seu treball al camp, la pastura, la granja o l’obrador. “És la forma de mostrar d’on neix tot allò que mengem i qui hi ha darrere dels aliments que arriben a les nostres taules. Una oportunitat per apropar-se a les explotacions i omplir el rebost comprant directament al productor”.

Comparteix

Icona de pantalla completa