MónTerrassa
4 mites i veritats sobre la xocolata
  • CA
No tot el que es diu sobre la xocolata és cert
No tot el que es diu sobre la xocolata és cert | Cedida

!--akiadsense-->

Ens agrada la xocolata. Negra, amb llet, blanca… Però hi ha molts mites i rumors al voltant d’aquest deliciós àpat. Descobreix què hi ha de veritat, i que de mentida, amb aquesta anàlisi que t’acosta l’OCU.

La xocolata negra és més estimulant i sacia més.

Entre les substàncies que componen la xocolata hi ha la cafeïna i la teobromina, que fan d’estimuladors del sistema nerviós central. Per això ens sentim amb més energia temporalment quan mengem xocolata. S’ha de vigilar en la quantitat que es menja, que pot provocar nerviosisme o taquicàrdia.

La xocolata no és ni addictiva ni antidepressiva.

La xocolata conté feniletilamina, anandamina i triptòfan, però no està demostrat científicament que faci d’antidepressiu. El que és veritat és que quan mengem xocolata se’ns desperta una sensació de benestar i plaer. Això és perquè augmenta la secreció de serotonina, que genera satisfacció.

La xocolata no és la culpable de l’acne.

No hi ha cap estudi que demostri que el consum de xocolata empitjori l’aparició de grans. Amb tot, és recomanable seguir una dieta variada, sense abusar dels sucres i els greixos, per prevenir l’aparició de l’acne.

La xocolata que està començant a emblanquir-se, no es pot menjar.

Per les seves característiques, si no es conserva adequadament, la xocolata pot agafar un color blanc o gris. Però això no vol dir que no es pugui menjar. Si vols que la xocolata mantingui el seu aspecte, guardar-la en un lloc sec, airejat, i protegit de la llum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa