MónTerrassa
25 noves beques per a estudiants de cicles formatius de Terrassa

Fundació Impulsa, amb conveni amb l’Ajuntament de Terrassa, oferirà fins a 35 noves beques per a estudiants de cicles formatius de Terrassa. L’entitat proporciona ajuda econòmica a aquells joves que enguany acaben l’ESO i que volen cursar estudis de Formació Professional. Aquesta trentena de beques, s’afegiran a les 23 que ja hi havia actualment. Justament, és en aquests dies que els instituts de secundària de la ciutat estan presentant les candidatures de l’alumnat que, pel seu perfil -persona amb aptitud i actitud procedent d’una família vulnerable i amb dificultats econòmiques- poden optar a una de les beques.

El procés de selecció, que es durà a terme els propers mesos, es farà a través d’una valoració molt exhaustiva per part de l’equip psicopedagògic de la Fundació Impulsa per garantir que, a més de complir amb el requisit de topall d’ingressos familiars, aquest alumnat també mostri un compromís amb la Fundació, motivació pels estudis i voluntat d’esforç. Les beques s’anunciaran a final de curs, per tal de fer-les efectives el curs vinent.

Per tal de desplegar el seu programa a Terrassa, la Fundació ha comptat amb la implicació del president de l’empresa catalana FRIME, Salvador Ramon, que actua com a ambaixador de la Fundació a la ciutat per crear xarxes de confiança i relacions amb el teixit empresarial i institucional. Les primeres empreses a finançar beques de la Fundació han estat FRIME, Carreras Dental, Panificadora Valero, Fredvic i Darq.

A la recerca de més empreses patrocinadores de beques

La tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha expressat la seva gratitud a la Fundació i a les empreses patrocinadores “per portar a Terrassa una iniciativa que evitarà l’abandonament dels estudis per part de joves que tenen la capacitat per seguir però no les circumstàncies propícies”. En aquest sentit, la tinenta d’alcalde ha fet una crida al món empresarial i professional de la ciutat per poder augmentar el nombre de beques i garantir-ne la continuïtat al llarg de la seva formació.

Les persones seleccionades reben una beca per finançar els seus estudis d’FP durant el curs vinent, un ordinador, i gaudeixen de l’acompanyament d’una persona voluntària amb experiència vital i professional que mentoritza l’estudiant, mantenint contacte i oferint orientació, acompanyament i estímul. El 90% dels alumnes becats per la Fundació finalitza els estudis, el 85% continua cap a estudis superiors i el 71% aconsegueix feina vinculada amb els seus estudis.

Per la seva banda, els i les alumnes que rebin beca s’han de comprometre amb l’itinerari formatiu escollit, aprovant el 80% de les assignatures, trobant-se amb la persona mentora i assistint a les trobades formatives. També es comprometen al retorn social de la beca fent 25 hores de voluntariat en una entitat social al territori.

Nou comentari

Comparteix