MónTerrassa
26 anys ja de la primera okupació de l’Assemblea d’Okupes de Terrassa
  • CA

El 27 de setembre de 1996 a les vuit del vespre, un grup de 50 joves bloquejaven els accesos al carrer Bruc creuant contenidors i un altre grup tallava el cadenat de la porta d’una antiga nau abandonada. Era la primera okupació de l’Assemblea d’Okupes de Terrassa, avui fa 26 anys.

Una ocupació que es va perllongar per espai de 10 dies

Aquella primera okupació tan sols va durar 10 dies, sent molt intensos i arribant a reunir-se dins la fàbrica, gent de diferents col·lectius i barris de Terrassa. També es creà una gran expectació mediàtica envers qui eren i que volien aquelles joves encaputxades.

El 7 d’octubre 40 joves són desallotjades de forma molt violenta per les UIP de la policia espanyola. Però aquell matí, la repressió més salvatge va arribar en forma de càrrega policial. (Veure fil de Twitter)

Com a protesta, es va realitzar una acampada al Parc dels Catalans. L’ 11 d’octubre l’AOT tornà a okupar un espai al c/ Sant Gaietà, un edifici de tres pisos. Falten 17 dies pel desallotjament del Cine Princesa i que Barcelona cremi. Es muntà una gran barricada de defensa.

El 28 de novembre un altre cop les UIP desallotgen l’espai, a dins atrinxerats, es troben 16 joves. Durant el desallotjament hi han enfrontaments i a la nit una manifestació finalitza amb un atac a la policia espanyola destrosses a bancs i immobiliàries pels carrers del centre.

El desembre s’okupa una immesa nau dins del cor especulatiu de Terrassa, El Vapor Ventalló. Aquesta, propietat d’un entramat d’empreses i polítics porta a l’AOT a una duríssima lluita contra els poders locals i mediàtics.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vicens a setembre 28, 2021 | 17:47
    Vicens setembre 28, 2021 | 17:47
    Com podem anar bé, en un país, que té més drets el lladre quel propietari. Es la vostra feina com a periodistas de informa, però aquesta notícia potser, una mica l'exaltació a la ocupació. Crec quels mitjans de comunicació tindrian que demana i pressionar més al estat, per fer casas de protecció oficial. Tots tenim dret a una casa, no ha robarla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa