MónTerrassa
23 mil peticions de famílies del Vallès per tenir una beca menjador
  • CA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha rebut un total de 22.961 sol·licituds per poder accedir a una beca de menjador escolar per al curs 2021-22. Això suposa que aquest any s’han incrementat en gairebé un 7% les peticions d’ajuts, respecte a la mateixa dada recollida el mes de juliol de l’any passat. Per ara, a l’espera de la resolució d’incidències i d’altres sol·licituds que aniran arribant al llarg dels mesos, el curs s’iniciarà amb 16.323 atorgades. El creixement pot ser important si és té com a referència el que va passar l’any passat, on es van registrar 21.490 peticions i, a final de curs, el nombre de beques s’enfilava fins a les 24.284. Aquesta és la base amb la qual es parteix.

Serveis Socials ha estat parlant i fent valoracions de més de 9.500 famílies de la comarca que han estat considerades en una situació vulnerable i de risc social. Tanmateix, enguany s’han reduït les beques que cobreixen el 100% de l’import de l’àpat, les quals són un total de 991; mentre que les beques que cobreixen el 70% de l’import pugen fins a les 15.145. És entre l’alumnat d’educació primària on s’han destinat la majoria dels ajuts (10.378) mentre que educació infantil se situan en 4.506 i hi ha un total de 1.438 alumnes de secundària que s’han beneficiat d’algun tipus de beca.

Des del Consell Comarcal adverteixen que any rere any el nombre de famílies del Vallès Occidental que sol·liciten aquest tipus d’ajut no para d’augmentar. D’aquesta manera, en comparativa feta en els darrers quatre cursos, del 2017-18 al 2020-21, el nombre de peticions globals, comptabilitzades a finals de curs, ha estat un 24,9% més. Com a conseqüència, l’ens també s’ha vist amb l’obligació d’incrementar el nombre d’ajuts que es donen, amb un increment del 35,3%, en el mateix període. La tendència a l’alça, lamenten, s’ha accentuat amb l’arribada de la pandèmia de la Covid-19, on moltes famílies han fet la petició de beca per primera vegada. A l’estiu passat han crescut un 9,5% i aquest un 7% més, quan les pujades anuals oscil·laven entre el 4 i 5%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa