MónTerrassa
Unes 200 persones reben Lluís Llach, Gabriela Serra, i Bicman a Terrassa
  • CA

Unes 200 persones van rebre el cantant Lluís Llach i la política i activista Gabriela Serra a l’acte de presentació de l’exposició i del llibre “Homenatge a Lluís Llach” de l’il·lustrador Jordi Magrià, més conegut com a Bicman, ahir a la tarda la Factoria Cultural de Terrassa. L’acte va estar organitzat per Òmnium Terrassa, ANC Terrassa i el Consell Local per la República de Terrassa, des d’on afirmen que “la sala estava a vessar de gent” i que “ha estat tot un èxit”.

A l’acte s’ha presentat l’exposició “Homenatge a Lluís Llach” de Jordi Magrià, que pretén ser un homenatge al cantant català a través d’una vintena de quadres i dibuixos fets exclusivament amb un bolígraf Bic -d’aquí el nom de Bicman-, basats en les cançons de Llach. No només es va celebrar la inauguració de l’exposició, sinó que es va presentar el nou llibre de Magrià -titular amb el mateix nom de l’exposició-, que recull tant el dibuix com la lletra inspiradora dels quadres que es poden veure a l’exposició, i a més a més, un codi QR per poder escoltar la cançó de Llach des del mòbil.

Presentació i exposició “Homenatge a Lluís Llach” de Bicman a Terrassa | Ramon Navarro

Durant la primera part de la presentació, Jordi Magrià, Gabriela Serra i Lluís Llach van explicar anècdotes personals. Llach va voler destacar i recordar il·lusionar el seu debut a Terrassa l’any 1967 i es va omstrar molt agraït de tornar a ser a la ciutat. Ja a la segona part, els tres potents van fer un repàs sobre el paper “decepcionant” de l’Europa actual, que posa per davant els interessos econòmics i no els interessos dels pobles del continent, va comentar Llach.

Per sorpresa de tothom, l’organització va projectar un vídeo de l’ex conseller Lluís Puig, que va dirigir unes paraules de suport i agraïment als terrassencs i terrassenques allà presents. L’ex conseller terrassenc a la Generalitat de Catalunya Josep Rull va ser-hi present entre el públic, i ha expressat a través de les xarxes socials que l’acte ha estat “una autèntica lliçó d’humanitat, de compromís i de decència”, afegint que “hem carregat moltes piles”.

L’exposició estarà oberta al públic fins el dia 1 de desembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa