MónTerrassa
200 mil euros per millorar l’accessibilitat a equipaments de Terrassa
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa invertirà prop de 200 mil euros a millorar l’accessibilitat en tots els equipaments municipals. Així ho ha anunciat aquest dijous en un comunicat en què indiquen que un cop s’han rebut les conclusions de l’estudi centrat en la senyalètica, s’ha procedit a inventariar quines mesures calen per aconseguir que els edificis siguin plenament accessibles a tota la ciutadania, independentment de les seves capacitats motrius o sensorials. Aquests canvis quedaran recollits en el Pla d’accessibilitat, i donarà compliment a la plena integració i a la normativa vigent.

En una primera fase, l’estudi -elaborat pel servei de Patrimoni i Manteniment amb la col·laboració de l’Oficina per a la promoció de l’accessibilitat- ha prioritzat els equipaments que acumulen més presència de públic i més divers, com són els equipaments cívics i els edificis administratius. Estem parlant de: Raval, Didó, Pantà 20, Pantà 30, Edifici Glòries Catalanes, Edifici Unió, Casa Galèria, C.C. Montserrat Roig, C.C. Alcalde Morera, C.C. Avel·lí Estrenjer, C.C. President Macià, C.C. Montserrat Torressana Vilardell, Edifici d‘Educació la Rasa, Casa Soler i Palet i el Cinema Catalunya. Posteriorment, se sumarà a aquests centres la resta d’edificis municipals (administratius, equipaments cívics, esportius, culturals, educatius, etc). Els estudis elaborats recullen una valoració genèrica tècnica i una primera aproximació econòmica de les actuacions necessàries per garantir l’accessibilitat dels espais.

El tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert, ha manifestat que “estem treballant per assegurar una atenció ciutadana al servei de totes les persones. Això ha implicat fer una anàlisi que detectés totes les mancances dels nostres principals equipaments. Sobre aquesta tasca impulsem un Pla, amb pressupost ja per aquest 2022, per garantir que tenim un Ajuntament capaç de donar resposta a la diversitat”.

Les accions principals

Els resultats de l’estudi presentat han determinat les primeres intervencions previstes al llarg de l’any 2022 i primers mesos del 2023:

– Canvi de les botoneres dels ascensors amb botoneres que integrin el sistema Braille. També s’estudiarà la possibilitat d’incorporar un sistema auditiu en tots aquells ascensors que ho permetin.
– Estudi i disseny dels mostradors d’atenció a la ciutadania, per tal que hi hagi com a mínim un mostrador accessible a cada Oficina d’Atenció Ciutadana. L’objectiu és implantar el sistema NaviLens, que fa accessible la senyalètica tradicional a les persones amb discapacitat visual, i el bucle magnètic portàtil, per garantir l’accessibilitat auditiva, als mostradors de cada OAC.
– Col·locació de baranes en els trams d’escala d’accés als edificis. La solució que s’apliqui a Pantà 20 servirà d’exemple per a la resta d’edificis.
– Millora i actualització de la senyalització existent per tal que sigui accessible per a tothom, ajustant la seva grandària, format, tipus de lletra, contrast amb el fons, alçada de cartells, etc.
– Tractament de paviments perquè siguin antilliscant tant en sec com quan està mullat. També s’incorporaran encaminadors fins al punt d’informació de l’interior de l’edifici.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa