MónTerrassa
La C-16 de Terrassa a Barcelona pels túnels tindrà un nou radar de tram

L’autopista C-16 de Terrassa a Barcelona pels túnels de Vallvidrera tindrà un nou radar de tram. Una mesura cada cop més habitual a les carreteres catalanes. Els conductors redueixen la marxa molta més estona que quan hi ha anunciat un control fix. A la C-16 ja en funciona un, amb la velocitat màxima establerta a 116 quilòmetres per hora. I n’hi ha un a la C-58 a prop de Terrassa (120 km/h).

El Servei Català de Trànsit ha informat de la posada en marxa d’un nou Pla de radars 2022-2023. El projecte del radar de tram de la C-16 està previst que comenci aquest octubre i s’espera que estigui finalitzat l’any que ve. En aquests moments està en procés de licitació i les obres han de començar a la tardor.

12 radars puntuals

El Pla de radars 2022-2023 també inclou la reposició de 12 radars puntuals instal·lats a la B-23, AP-7, C-31 sud, C-32 sud, B-20 i C-33. Es procedirà per tant a una renovació d’aquests radars en la mateixa ubicació i amb una tecnologia diferent a la que es feia servir fins ara.

El preu de licitació del nou radar de tram als Túnels de Vallvidrera és de 337.630 euros i el de la reposició dels 12 radars és de 2.591.528 euros.

Una velocitat inadecuada

Al 2021, la velocitat inadequada va representar el 17.4% del total dels factors concurrents dels accidents amb víctimes en zona interurbana.

El Servei Català de Trànsit recorda que:

  • L’excés de velocitat, a més de ser una causa directa de sinistres viaris, és un factor que incrementa la gravetat de les lesions.
  • La velocitat controlada i una distància de seguretat adequada amb el vehicle de davant són la millor prevenció per evitar les col·lisions per encalç.
  • Una velocitat adequada permet controlar el vehicle davant qualsevol obstacle o imprevist a la via.
  • Des de l’entrada en vigor dels canvis en la Llei de trànsit el passat 21 de març, s’ha suprimit en els avançaments la possibilitat que turismes i motocicletes puguin superar en 20 km/h els límits de velocitat a les carreteres convencionals

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 11, 2022 | 17:44
    Pere Llimonera i Citronell maig 11, 2022 | 17:44
    Son uns aparells que van molt bé, es paguen sols. Ho fan per la nostra seguretat, sempre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa