MónTerrassa
16 persones amb VIH, diagnosticades a Terrassa l’any 2018
  • CA

Terrassa commemora amb diversos actes el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, que es commemora l‘1 de desembre des de fa 31 anys. Enguany, a més, se celebra el 25è aniversari de la Comissió de la Sida de Terrassa, formada per l’Ajuntament de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa i MútuaTerrassa, amb la col·laboració de les associacions Actuavallès, AIDE, ALBA i LGTB de Terrassa.

La infecció del VIH continua sent un problema de salut pública prioritari, raó per la qual cal continuar comprometent de forma activa la ciutadania de tots els àmbits, les entitats i les institucions. Des que es van diagnosticar els primers casos de sida l’any 1981, fins l’actualitat, més de 40 milions de persones han mort a causa de la infecció pel VIH. Gairebé 37 milions viuen a tot el món amb el VIH i dos milions s’infecten cada any.

A Terrassa durant el període 2001-2018 s’han diagnosticat 232 persones amb VIH, de les quals 192 són homes i 40 són dones. L’any 2018 es van notificar un total de 16 persones portadores de VIH (11 homes i 5 dones). Pel que fa a la mitjana d’edat, els diagnòstics de VIH oscil·len entre els 30 i 39 anys, i en relació a la via de transmissió, Terrassa segueix el model de la resta de Catalunya i en primer lloc es situen les relacions homosexuals (41%), seguida de les relacions heterosexuals (34%) i usuaris de drogues per via parenteral (8%).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa