MónTerrassa
16 eines per afavorir el teletreball davant la crisis del Coronavirus
  • CA

En Santi Rius de Creat360 indica la necessitat de preparar-se per el teletreballs davant de les necessitats de les empreses d’evitar situacions de riscs dels seus treballadors en els desplaçaments o en el contacte directe a l’oficina. Conscient de que molta gent haurà de començar a desenvolupar la seva feina des de casa i el teletreball serà una de les solucions ha cercat un grapat d’eines que poden ajudar a fer més efectiva aquesta tasca.

SLACK (https://slack.com/) que és una eina de comunicació en equip que permet disposar d’un sistema de correu electrònic segur entre els membres d’una mateixa companyia amb la possibilitat de crear diferents canals que podem agrupar per temàtiques, clients o projectes.

ZOOM (https://zoom.us/) es una eina de videoconferència que permet crear sales virtuals per reunions distribuïdes de fins a 100 persones.

MEET (https://meet.google.com/_meet) és una utilitat que s’integra amb el Google Calendar i permet fer reunions informals de fins a 10 persones.

MIRO (https://miro.com/) et permet treballar amb una gran pissarra virtual i moure informació en temps real amb diferents usuaris connectats.

WITEBOARD (https://whiteboard.microsoft.com) és una altra pissarra virtual, en aquest cas de Microsoft, de col·laboració entre equips de treball.

TRELLO (https://trello.com/) és una utilitat que permet el treball de diferents grups amb taulers virtuals o llistes i administrat de forma col·laborativa.

MENTIMETER (https://www.mentimeter.com/) és una eina per crear presentacions interactives, workshops i reunions virtuals.

DRIVE (https://drive.google.com/) és la utilitat de Google que permet una gran capacitat d’emmagatzematge cloud i ens permet poder organitzar de forma senzilla tot el nostre treball.

L’alternativa de Microsoft és ONDRIVE (https://onedrive.live.com/about/es-es/) i també es pot fer servir el DROPBOX (https://www.dropbox.com/).

DOODLE (https://doodle.com/es/) és una utilitat per posar-nos d’acord per fixar una data entre diverses persones.

LOOMIO (https://www.loomio.org/) és una utilitat de software lliure que ens pot ajudar a prendre decisions de forma col·lectiva sense necessitat de reunir-nos.

KAHOOT (https://kahoot.com/) és una eina de formació que permet gamificar una classe virtual. Interesant per e-learning.

FERIAS360 (https://www.ferias360.com/) és un servei per crear una Fira Virtual.

Una alternativa és DR ARROBA (http://www.doctorarroba.com/)

NUBELO (https://www.freelancer.es/nubelo) també anomenat FREELANCER és tota una plataforma per afavorir el teletreball i posar en contacte freelancers entre ells mitjançant una gran base de dades de contactes.

Segons en Santi Rius, assessor de màrqueting digital de la Cecot, “La societat en la que vivim està dominada per les noves tecnologies i aquestes marquen els pols a la societat i són qui la fa evolucionar. Tot això comporta un canvi en el concepte tradicional del Treball i els seus valors i fa que el Teletreball sorgeixi com una nova forma i un nou condicionant del comportament humà i social. El Teletreball l’hem d’entendre com una conseqüència d’aquests canvis socials i com una evolució de les noves tecnologies i de la comunicació en general. Els valors canvien i els conceptes també.”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa