MónTerrassa
La 15a Marató de donants de sang de Terrassa necessita 200 donacions
  • CA

El Banc de Sang posa en marxa la 15a edició de la Marató de donants de sang a Terrassa, que se celebrarà del 13 al 15 d’octubre de 9:00h a 20:00h, en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, MútuaTerrassa i l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental. La regidora de Salut, Mónica Polo, i la cap de centre i hematòloga del Banc de Sang i Teixits, Anny Jaramillo, ha fet dut a termen la presentació de la Marató en una roda de premsa on han explicat tots els detalls.

Durant els tres dies, l’objectiu és aconseguir 200 donacions de sang, que permetran tractar prop de 600 pacients als hospitals catalans i ajudaran a mantenir les reserves de sang a un bon nivell. Actualment hi ha sang a Catalunya per als propers 8 dies, quan el nivell òptim són 10-12 dies. Ara més que mai els hospitals necessiten les donacions de sang. Des que va començar el 2021, la demanda de sang ha anat pujant: la transfusió ha arribat a augmentar fins a un 15% en comparació amb anys anteriors degut a la recuperació de l’activitat hospitalària i de la reprogramació d’operacions no urgents que havien estat ajornades per la pandèmia.

La regidora de Salut, Mónica Polo; i la cap de centre i hematòloga del Banc de Sang i Teixits, Anny Jaramillo, durant la presentació de la Marató de donants de sang | Ajuntament de Terrassa

Des del Banc de Sang fomenten la donació com un acte de responsabilitat ciutadana i com una acció de compromís social. “Donar sang ha d’esdevenir més un hàbit que no una activitat de solidaritat puntual i extraordinària”, declaren. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i no estar embarassada. Per donar sang cal portar el document d’identitat i no cal estar en dejú.

Enguany, la marató porta per nom “Donar sang és una altra pel·lícula“. Tal i com es mostra en el lema, la marató està ambientada en el cinema: els donants tindran crispetes a la sala de donació i seran rebuts amb una catifa vermella. Durant la donació o al final, podran fer-se una fotografia amb cartells amb frases mítiques de pel·lícules adaptades a la donació.

Les persones que vulguin donar sang a la Marató hauran de reservar hora des d’aquest enllaç. D’aquesta manera, es garanteix una donació ordenada i sense aglomeracions, un funcionament que ja s’ha establert des d’inicis de la pandèmia.

Cartell de la Marató de donants 2021 | Ajuntament de Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa