MónTerrassa
10 consells per treballar des de casa
  • CA
sss

!--akiadsense-->

Són moltes les persones que aquests dies treballen des de casa a conseqüència del confinament decretat per lluitar contra el coronavirus. Una situació que per a moltes persones és nova: traslladar l’oficina a casa. Un fet que genera dubtes i mals de cap, però necessària en els moments en què vivim. Per portar de la millor manera aquesta situació, Sílvia Llombart, docent i consultora en comunicació digital, ha compartit una sèrie de consells per sortir d’aquesta situació d’una manera victoriosa a partir de la seva experiència treballant des de casa.

Pren nota:

1 – Roba còmoda sí, pijama no. Cada matí, o vespre, a la dutxa, i pijama fora al matí. Utilitza roba còmoda per treballar.

2 – Marca’t un horari. Cal disciplina. Marca una hora d’inici i una de final de la feina, i compleix-ho.

3 – No treballis al sofà ni al llit. Treballa a la taula. Esquena recta i cames a lloc.

4 – La pantalla, ben amunt. Si treballes amb portàtil, busca un teclat extern i posa l’ordinador sobre llibres per tenir la pantalla a l’altura dels ulls. Així evitaràs el mal de cap i de cervicals.

5 – Mira de no tenir distraccions. És complicat aquests dies, però mira d’aprofitar bé el temps. Explica a la resta de família que aquest moment és important, i no posis rentadores, ni cuinis, etc., mentre treballes.

6 – Mou-te cada dues hores. Estira les cames, deixa de mirar la pantalla, fes exercicis de cervicals, fes-te un te…

7 – Fes-te una llista de tasques. Cada dia fes una llista de totes les coses que has de fer i vés guixant a mesura que les enllesteixis. Vés cosa a cosa, concentra’t i no et distreguis.

8 – Desconnecta de la informació. Tothom està enganxat a la informació aquests dies. Però les notícies poden generar ansietat i desconcentrar-te. Posa’t música que t’acompanyi.

9 – Prepara menús setmanals. Fes menús setmanals de què dinareu i què sopareu cada dia a casa. Pensa en dinars sans i senzills de preparar.

10 – No t’aïllis. No surts de casa, però la vida social és important. Fes vídeo-trucades amb les amistats i la família. Faran que et distreguis i riguis. I això és molt important!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa