MónTerrassa
Veïns de Rellinars reben formació en competències digitals
  • CA
Sessió d'un dels cursos d'alfabetització digital
Sessió d'un dels cursos d'alfabetització digital | CCVO

 

 

El Consell Comarcal porta a terme un projecte d’alfabetització digital a cinc municipis per oferir recursos a col·lectius vulnerables. Des de el mes de febrer s’han atès 230 persones per tal de promoure la seva autonomia i promoure el coneixement de la comunicació a través de mitjans digitals i xarxes socials. El projecte es dirigeix a persones aturades, gent gran i població nouvinguda. De fet, el 73% de les persones ateses estan a l’atur i tenen mancança de recursos digitals.

 

El projecte es porta a terme a Castellar del Vallès, Polinyà, Sant Quirze del Vallès, Palau-Solità i Plegamans i Rellinars. El Consell Comarcal presta servei de forma itinerant en aquests 5 municipis, amb l’objectiu que tot el territori quedi cobert i es garanteixi la igualtat d’oportunitats en els processos d’alfabetització digital. Les tècniques del Consell Comarcal es desplacen un dia de la setmana a cada municipi per desenvolupar aquest servei.

 

El projecte Alfabetització i Socialització digital del Consell Comarcal també vol implicar les associacions i/o entitats que treballen amb col·lectius vulnerables en aquest procés per tal d’incorporar-ho a les seves dinàmiques de treball, afavorir l’àmbit relacional i la creació de xarxes informals, i oferir l’accés a l’alfabetització digital com estratègia de millora de l’ocupabilitat i accés al mercat laboral.

 

L’atenció a les persones participants es fa a través d’intervencions directes com: processos d’orientació, tutories d’orientació, seguiments individualitzats, accions informatives, formatives i coordinacions amb altres serveis municipals. A Rellinars i Palau-Solità i Plegamans s’han portat a terme 5 cursos d’informàtica bàsica on en total s’han inscrit 28 persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa