MónTerrassa
Rellinars estrena la recollida porta a porta
  • CA

Rellinars és un altre dels municipis del Vallès Occidental en la recollida de residus i estrena la fórmula del Porta a porta. Què representa pels veïns i veïnes d’aquest petit poble de la comarca? Doncs que ja no hauran de portar les deixalles als contenidors situats al carrer sinó que els hauran de deixar a la porta, en funció d’un calendari establert que permet facilitar les coses. Tota una novetat per Rellinars, i s’espera que sigui tot un èxit. Aquest canvi s’inclou en l’estratègia comarcal del Consorci Residus Vallès que preveu que el 2023 tots els municipis petits i mitjans de la comarca recullin Porta a porta, amb la voluntat d’incrementar la recollida selectiva.

Per la implementació del nou sistema de recollida, l’Ajuntament de Rellinars ha comptat amb el suport del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i de l’Agència de Residus de Catalunya. La setmana passada ja es van repartir entre la població els cubells necessaris per a cada família, tal com ja s’ha fet a altres poblacions que han iniciat el nou model de recollida. També s’ha editat material informatiu i s’ha treballat amb l’Ajuntament el calendari i les millors fórmules per aplicar el nou sistema.

Els alumnes de l’escola han fet activitats per a conèixer millor el Porta a Porta i per a poder aplicar-lo correctament. L’alumnat ha rebut la visita de l’alcaldessa, Marta Roqué, i del president del Consorci, Nil López, que han pogut entrevistar-se amb alumnes i respondre dubtes. Junt amb el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Paraire, han visitat l’Àrea d’Emergència de la Deixalleria de Rellinars, per conèixer aquest espai que també es posa a disposició del veïnat.

Fins ara, la matèria orgànica no es recollia sinó que es tractava únicament a través del compostatge. A partir d’ara es recollirà Porta a Porta tres dies a la setmana. Una altra peculiaritat és que el municipi compta amb una important part de segones residències. En aquest cas, també serà important la implicació de les persones que no viuen de forma habitual al poble però que, per exemple, hi van els caps de setmana.

La recollida Porta a Porta a Rellinars inclou la recollida de l’oli vegetal (l’oli usat de la cuina). La recollida d’aquesta fracció no és habitual en altres municipis que fan Porta a Porta però ha tingut una bona acollida a poblacions com Ullastrell on es va posar en funcionament ara fa un any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa