MónTerrassa
Mina lliura garrafes d’aigua davant l’episodi de contaminació
  • CA

A causa de la detecció d’una contaminació en una de les captacions ubicades al municipi de Rellinars, que ha afectat a la qualitat de l’aigua de consum, s’ha recomanat no beure, ni cuinar, ni rentar-se les dents, i tenir cura de no beure aigua al dutxar-se, de l’aigua de l’aixeta fins a nou avís. Des de Mina Pública d’Aigües de Terrassa ha emès un comunicat en què explica que “les anàlisis que s’estan portant a terme apunten a un possible abocament que afecta a la mina de Rellinars. Estem dedicant tots els esforços per retornar la qualitat idònia del servei d’aigua afectat per aquesta contaminació”.

Des del dijous passat, quan es va detectar la incidència, es va deixar d’utilitzar l’aigua procedent de tots els recursos propis de Rellinars, i es va proveir al municipi exclusivament amb aigua de la xarxa de Mina Pública d’Aigües de Terrassa externa al municipi de Rellinars. “Alhora, des del primer moment, i fins a l’actualitat, s’han portat a terme tots els treballs necessaris per a la renovació de tota l’aigua de la xarxa”, diuen des de l’entitat gestora.

Des de Mina afirmen que “per un criteri de màxima prudència, hem d’esperar a obtenir els resultats analítics definitius per poder donar per tancada la incidència i donar plenes garanties de l’aigua subministrada”. Tot i que les analítiques realitzades per Mina estan donant resultats correctes que compleixen amb la legislació vigent, “en aquests moments estem pendents que l’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya ho confirmi amb analítiques pròpies, la qual cosa els hi comunicarem immediatament quan en tinguem coneixement”.

Amb la col·laboració de l’Ajuntament s’han facilitat dos dipòsits de 10.000 litres d’aigua potable (ubicat a l’Avinguda del Planet núm. 19 i a l’Avinguda del Solei núm. 3) i, a més, aquest dimarts s’ha lliurat a l’Ajuntament garrafes de 5 litres d’aigua a disposició del municipi a la seva seu. “Lamentem sincerament les incomoditats que els hi ha ocasionat aquest incident, el qual té unes causes alienes al servei municipal i a aquesta companyia”, resa el comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa