MónTerrassa
Yvonne Roger: “Ara hi ha vermuts de molta qualitat i això fa que la gent s’hi torni a enganxar”
  • CA
Yvonne Roger, és la gerent de Casa Evaristo de Terrassa i s'incorpora al jurat dels Premis Vinari dels Vermuts 2019
Yvonne Roger, és la gerent de Casa Evaristo de Terrassa i s’incorpora al jurat dels Premis Vinari dels Vermuts 2019 | E.B

!--akiadsense-->

Yvonne Roger, és llicenciada en dret i màster en pràctica de l’advocacia. A més, una de les altres grans passions que té és la bona alimentació i el món del vi. Per això va cursar els estudis universitaris en dietètica i nutrició, el curs de sommelier al CETT-UB i de l’escola Wine and Spirit Education Trust (WSET). Tota una gran formació acadèmica i professional que l’ajuda en el seu dia a dia com a sòcia gerent (junt amb el seu germà) de l’empresa familiar fundada l’any 1917: CASA EVARISTO S.A. (i de la qual n’és la quarta generació al càrrec de l’establiment referent de producte de qualitat i amb una oferta més gran de Terrassa). Roger serà una més de les professionals que tastarà en els Premis Vinari dels Vermuts 2019 i avaluarà els millors vermuts catalans per conèixer les seves característiques el proper dilluns 8 d’abril.

Terrassa és vermutera?

Sí, de sempre que he vist la tradició de fer el vermut el cap de setmana. Tant a les terrasses, patis i jardins d’edificis emblemàtics de la ciutat com a les llars familiars.

A Casa Evaristo teniu un lloc pels vermuts?

I tant, ben destacat! A més tenim un gran assortit perquè el client pugui escollir el que més li agradi: Blancs, Negres, Reserves, Secs, etc. Tenim vermuts de diferents zones geogràfiques amb estils molt variats, com poden ser els vermuts italians, francesos, de la Rioja, de la zona de Xerès. I de casa no només tenim les marques tradicionals, també coses més seleccionades del territori com vermuts del Pla del Bages, de la part de Girona i, mai faltaran els tradicionals de la zona de Reus i Tarragona.

Amb l’auge d’aquests últims anys amb més referències i marques de vermuts, com veus el moment de l’aperitiu?

El moment vermut el veiem millor que mai, l’increment i diversitat d’estils fa que el client s’atreveixi a descobrir noves propostes i el joves s’iniciïn. Avui dia hi ha molt bona qualitat, i això fa que la gent es torni a enganxar al vermut.

Tens alguna anècdota vermutera de Casa Evaristo?

Unes quantes… Sobretot quan els expliques i fas un tast descobrint l’elaboració, la gent es queda meravellada de la quantitat de botànics que s’utilitzen o els combinats que pots fer amb el vermut, la versatilitat que ofereix tant com a aperitiu o còctel. Una altra anècdota és que es veu el vermut molt de casa nostra i et trobes amb cares de sorpresa quan dones a tastar un vermut de la zona de Xerès. I venen les exclamacions com: “també fan vermut allà? Què bo!”

Ens dones algun consell per servir el vermut?

Millor servir el vermut fred, per apreciar tots els aromes i la seva personalitat. Aconsello que es faci en un got ample i amb una pela de cítric. I si tenim una oliva, millor. I als mesos de calor, un parell de glaçons ajudaran a que no perdi frescor.

I el teu moment vermut preferit?

El meu moment vermut és el diumenge amb un vermut negre reserva acompanyat d’una bona conserva, com poden ser uns musclos o unes escopinyes, i unes patates xips artesanes amanides amb pebre negre mòlt i unes gotes de vinagre fet de vermut. Deliciós! Però també hi ha dies que em decanto per un vermut blanc amb tònica, ja que fa disminuir la dolçor i potencia l’amargor. Per mi, el resultat és més refrescant. Ja veus, segons el moment et ve més de gust un o altre!

Aquest divendres és l’última dir per inscriure vermuts a la cinquena edició dels Premis Vinari, la més multitudinària. Es pot fer seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa