MónTerrassa
Rosa M. del Castillo: “Al restaurant sempre surt un pack vermut, a qualsevol hora del dia”
  • CA
La sommelier, Rosa Maria del Castillo, al restaurant El Tros de Vall Llach
La sommelier, Rosa Maria del Castillo, al restaurant El Tros de Vall Llach

!--akiadsense-->

Rosa María del Castillo Nesweda (Barcelona, 1971) és la sommelier del restaurant El Tros Vall Llach de Barcelona. Després de treballar durant 25 anys de tècnica editorial i geògrafa de carrera, disciplines que li han anat de meravella per entendre millor el món del vi i formar-se com a sommelier, comparteix la seva passió pel menjar i els vins en aquest portal del Priorat a Barcelona. Gran dinamitzadora del producte de proximitat, també té un bloc i un gran nombre de seguidors a les xarxes socials on suggereix receptes i maridatges amb el nom d’@alacartemenus.

En aquesta nova edició dels Premis Vinari dels Vermuts 2019, la Rosa Maria formarà part del jurat professional per escollir els millors vermuts catalans.

Al restaurant el Tros Vall Llach hi ha lloc pels vermuts?

I tant! Sempre oferim els vermuts de la Cooperativa Falset-Marçà, ja que la nostra carta de vins i begudes està molt centrada en el Priorat i Montsant. De tant en tant, també tenim algun vermut convidat, per oferir als nostres clients habituals altres experiències vermuteres.

I com s’ofereixen en un lloc tant de vins?

Al restaurant oferim un Pack Vermut (beguda + tapes) que agrada molt i a un preu molt raonable. És una forma d’acostar-ho als clients i de donar-lo a conèixer als turistes que s’acosten a El Tros. Nosaltres obrim a partir de les set de la tarda, i sempre surt algun Pack Vermut a aquella hora. Si és que… qualsevol hora és un bon moment per fer un vermut!

Vermut, beguda de moda per a l’aperitiu?

El vermut no ha passat mai de moda! Tot i que és cert que té un dolç moment, hem d’aprofitar-lo i donar-li un impuls gastronòmic. S’estan fent coses molt innovadores i ocurrents!

Així, el sector del vermut català està en bona forma?

Sí, per això s’ha vist aquesta reviscolada en tan poc temps. Cal destacar-ne la seva capacitat de crear nous productes i d’enfrontar el futur de forma creativa i divertida. Això és el que necessita el món del vermut i del vi.

Apassionada i professional de la cuina i la sommelieria, quina versatilitat i potencial li veus al vermut en aquests dos àmbits?

Com a sommelier, m’agrada incloure el vermut en els tastos que oferim cada setmana al restaurant. Sempre sorprèn molt gratament quan ofereixes un vermut en un tast de formatges. O un altre exemple, per Nadal vam triomfar amb un torró acompanyat d’un vermut Reserva. Un maridatge que va agradar molt!

Com a cuinera faig servir el vermut en moltes receptes. Ara mateix em venen al cap unes sepietes confitades amb tàperes que no serien el mateix sense el seu toc de vermut…

I per tu, quin és el teu moment vermut i com el vols?

Sempre a l’aire lliure! M’agrada molt l’harmonia “sol i vermut”. Són tan especials els vermuts il·luminats pels últims raigs de sol… Per a mi fer un vermut és un moment fruit del desig, d’un estat d’ànim que té a veure amb el lleuger de la vida, amb el caprici d’un moment gastronòmic d’absoluta llibertat… I que un vermut es transformi en un dinar divertit, ple de petites delícies!

Les inscripcions per participar als Premis Vinari dels Vermuts catalans estan obertes i es poden formalitzar seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa