MónTerrassa
La veu dels veïns al Ple: memòria històrica, mobilitat, habitatge i ètica
  • CA

Els veïns tornen a portar les seves preocupacions en la sessió plenària de febrer. I ho faran portant temes com la mobilitat, l’habitatge protegit, la transparència i ètica de l’administració local o la memòria històrica.

L’Ajuntament de Terrassa celebrarà el proper divendres, 24 de gener, el Ple Municipal ordinari corresponent a aquest mes. L’acte tindrà lloc de forma presencial a partir de les 9.30 h. El Ple es podrà seguir en directe a través del canal YouTube municipal, i també es podrà escoltar en directe a la Ràdio Municipal de Terrassa (95.2 FM).

Ordre del ple

Aprovació dels esborranys de les Actes de les reunions realitzades els dies 25 de novembre de 2022, 24 de gener i 7 de febrer d’enguany (números 15/2022, i 1 i 3/2023, respectivament).


ÀREA DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT

Aprovació del Programa d’actuació triennal 2023-25 de l’Estratègia catalana de la bicicleta 2025.

Aprovació inicial de la Modificació del Reglament d’Honors i Distincions de la Policia Municipal de Terrassa.

Modificació puntual del POUM en relació amb el cobriment de la Riera de Palau corresponent als sectors productius de Palau nord i Palau sud.

Nomenament de membre del Consell d’Administració de TAIGUA i designació de representant al Consell d’Administració de TMESA.

ÀREA DE SERVEIS GENERALS

Revocar la delegació efectuada per l’Ajuntament de Terrassa a favor de la Diputació de Barcelona, respecte a la gestió i recaptació de les liquidacions per altes de l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica.

Declaració d’especial interès, d’acord amb el que estableix l’article 5.8 de l’Ordenança Fiscal 2.1 reguladora de l’Impost sobre Béns Immobles, per tal de poder resoldre la sol•licitud de bonificació sol·licitada per entitats.

ÀREA DE DRETS SOCIALS

Sol·licitar el reconeixement de Terrassa per esdevenir Ciutat Candidata pel Comerç Just en el marc del projecte Ciutats pel Comerç Just.

ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I PROJECCIÓ DE LA CIUTAT

Aprovació del Pla Director de Polígons de Terrassa.

COMISSIÓ DE TRANSPARÈNCIA

Aprovació del Pla d’Integritat institucional de l’Ajuntament de Terrassa.

JUNTA DE PORTAVEUS

Declaració institucional condemnant els feminicidis per violència masclista.

Donar compte de les Declaracions i Acords eventualment aprovats per la Junta de Portaveus, si s’escau.

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Intervenció del Sr. Roger Frisach Playà, en relació amb l’aprovació de la mesura del 30% d’habitatge protegit.

Proposta presentada pel Sr. José Luis Charles Gracia, sobre transparència, ètica i el Reglament de Participació Ciutadana.

Proposta presentada pel Centre d’Estudis Històrics de Terrassa, per la retirada d’honors i reconeixements franquistes.

Proposta presentada per l’Associació de veïns de Ca n’Aurell, relativa a mesures de pacificació del trànsit als carrers Arquimedes i Galileu.

PROPOSTES DE RESOLUCIÓ

Presentada per Alcaldia – Presidència, relativa a l’acceptació del càrrec de membres del patronat de la Fundació Especial Antiga Caixa Terrassa, la Fundació Privada President Amat Roumens, la Fundació Privada President Torres Falguera i la Fundació Privada Cultural Caixa de Terrassa, i designació de representant.

Presentada per Alcaldia – Presidència, per a la concessió de la Medalla d’Honor de la Ciutat de Terrassa a la Sra. Rosa Maria Fernández Sansa.

Ratificació del Decret d’Alcaldia número 699/2022, de 20 de desembre, relatiu a la sol·licitud de subvenció a la Fundación Biodiversidad, per al desenvolupament de la proposta del Pla Estratègic de renaturalització de les rieres de Terrassa i del Projecte de connectivitat entre els barris de Can Parellada i Les Fonts.

Presentada pel Grup municipal de Ciutadans, perquè l’Ajuntament compleixi els seus compromisos per a la millora de la qualitat de l’aigua que subministra l’empresa Taigua.

Presentada pel Grup municipal de Ciutadans, perquè l’Ajuntament promogui desallotjaments enfront d’ocupacions conflictives i adopti mesures contra les ocupacions d’immobles.

Presentada pel Grup municipal del PSC, per a la finalització del passeig central de l’Avinguda Béjar.

Presentada pel Grup municipal de JxT, per a la instal•lació d’un parc de jocs infantils inclusius a la plaça Nova.

PROPOSTES URGENTS
SEGUIMENT I CONTROL DE LA GESTIÓ D’ALTRES ÒRGANS DE GOVERN MUNICIPAL

Donar compte del Decret número 1.082/2023, de 27 de gener, relatiu a la modificació del Cartipàs Municipal motivada per la renúncia del regidor Sr. Isaac Albert i Agut.

Donar compte del Decret número 1.432/2023, de 7 de febrer, relatiu als canvis produïts respecte la designació dels càrrecs de representació del Grup Municipal de Ciutadans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa