MónTerrassa
VÍDEOS El que va passar el 19-S de 2017 a Unipost Terrassa
Escorcoll de la Guàrdia Civil a la seu d’Unipost Terrassa el setembre del 2017 | Cristóbal Castro
Unipost Terrassa marca l’abans i el després en la desobediència pacífica del Procés. La resposta a l’escorcoll, pionera a Catalunya en la desobediència civil, culminada l’1-O. Ja fa sis anys dels fets.

Va ser una jornada de protesta pacífica, on els manifestants es van asseure davant la seu per impedir la sortida fins que els Mossos d’Esquadra els van fer fora. Els únics moments de tensió real d’aquell dia es van viure a última hora, quan l’escorcoll a la seu d’Unipost va acabar i els Mossos d’Esquadra van obrir pas a la comitiva de la Guàrdia Civil amb empentes i cops de porra. En el judici del Procés, els guàrdies civils van oferir una versió que no tenia res a veure amb la realitat.

Sis unitats de la Guàrdia Civil irrompien per sorpresa

A primera hora del matí del dia 19 de setembre de 2017 sis unitats de la Guàrdia Civil irrompien per sorpresa i sense ordre judicial a la seu d’Unipost, a la confluència del carrer de la Mare de Déu dels Àngels amb Cervantes, amb la intenció de trobar-hi notificacions censals per a les meses del referèndum. Unipost és un dels cinc grans temes que han marcat el darrer quinqueni, i els sis anys de vida de Món Terrassa, que va néixer el setembre de 2016.

Més enllà de la constatació que l’independentisme servia d’enèssim pretext per cohesionar el nacionalisme espanyol i justificar-ne un modus operandi repressiu ben arrelat -el 3 de setembre de 1713 les tropes borbòniques van ocupar, incendiar i saquejar Terrassa durant tres dies-, la resposta ciutadana a Unipost esdevindria un punt d’inflexió, un abans i un després com a exemple de desobediència pacífica i començament de les mobilitzacions que desembocarien en l’1-O.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa