MónTerrassa
Vega reclama a la Generalitat els equipaments socials pendents a Terrassa
  • CA
Residència Torre Mossèn Homs de Terrassa | Juan Duclos

!--akiadsense-->

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha reclamat al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, diversos equipaments socials que la Generalitat té pendent de construir o ampliar, alguns dels quals des de fa una dècada. L’alcalde, acompanyat de la tinent d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones, Eva Candela; i el tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Industrial i Ocupació, Manuel Giménez; es va reunir ahir al migdia amb el conseller, a la seu del Departament, a Barcelona.

Entre altres reivindicacions, Vega va reclamar al conseller la construcció immediata de la segona residència per a persones amb discapacitat intel·lectual severa, pendent des del 2006, quan l’Ajuntament i la Generalitat van signar un conveni per a la construcció d’aquest equipament, que s’ha d’afegir al centre existent (La Pineda). L’alcalde va exposar al conseller el greuge comparatiu que suposa que, mentre la demanda no ha deixat de créixer, l’oferta no ha variat, a diferència d’altres ciutats. Per exemple a Sabadell hi ha dues residències mentre que a Terrassa només una, i en el conjunt de Catalunya les places han crescut un 77% en el que portem de segle mentre que a Terrassa gairebé no han variat.

Una altra de les demandes exposades per l’alcalde va ser l’ampliació de la residència assistida per a gent gran de la finca de Mossèn Homs, l’única residència pública de la ciutat. L’equipament compta amb dues plantes buides que no s’estan utilitzant i que, un cop condicionades, permetrien disposar de 40 places més. Vega va demanar a El Homrani que es comprometi a dur a terme aquesta ampliació, per a la qual la Generalitat compta ja amb un projecte redactat.

D’altra banda, l’alcalde va demanar també la construcció de la residència assistida de gent gran de Sant Pere Nord, que el Consistori i la Generalitat van acordar també el 2006, i que continua igualment sense data prevista de licitació. El conveni signat aleshores especificava que l’equipament tindria com a mínim 120 places i que inclouria un centre de dia amb 30 places. Durant el mes de gener es convocarà una segona reunió a la seu del Departament per fer seguiment d’aquestes demandes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa