MónTerrassa
El Vallès Occidental rebutja el projecte de la línia d’alta tensió
  • CA

El ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat una moció de rebuig a la línia d’alta tensió en el tram que afecta de Pierola a Rubí. La proposta, presentada pel grup comarcal d’ERC, ha rebut el suport de tots els grups del plenari, amb l’excepció de Ciutadans, que s’ha abstingut. El conseller republicà Albert Turon ha defensat la proposta de resolució: “un projecte de MAT, tot i l’origen renovable de l’energia produïda, s’empara en un model de producció i distribució d’energia de grans oligopolis, estem donant continuïtat a l’actual estructura del mercat elèctric i a les disfuncions que genera el cost de l’energia”. Turón ha subratllat que: “cal un model de producció d’energia distribuïda, democratitzada i propera a les àrees de consum, evitant les concentracions de producció en determinats territoris, que produeixen un elevat impacte acumulatiu i generen un important cost en el transport”.

Els republicans afirmen que la MAT Pierola-Rubí (que afectarà els municipis d’Ullastrell i Castellbisbal) és una projecte que tindrà un impacte directe “en el paisatge, en el territori i la ciutadania, i en les activitats econòmiques tradicionals i els espais naturals i estratègics del territori català, i en especial de la comarca del Vallès Occidental”. I lamenten que l’impuls de les energies renovables “no es pot fer d’esquena al territori” i encara menys “sense tenir en compte els valors paisatgístics, ni l’impacte social i de salut que suposarà el projecte”.

La setmana passada, els set municipis afectats per a la línia d’alta tensió (Rubí, Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Castellbisbal, Hostalets de Pierola i Ullastrell) van reunir-se en una trobada telemàtica amb la qual es va acordar fer un front comú per impedir que aquesta tiri endavant. Han decidit presentar al·legacions, dins de l’exposició pública del projecte de l’empresa Forestàlia SL del Ministeri de Política Territorial, de manera coordinada. Els Ajuntaments implicats han manifestat també la intenció d’emprendre “diverses accions polítiques per sumar suports institucionals com a rebuig a aquesta infraestructura”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa