MónTerrassa
TxT i ERC volen un Ajuntament unit davant l’amenaça d’Endesa
  • CA

Els grups municipals de Tot per Terrassa i ERC-MES presentaran en el proper ple de setembre dues mocions amb l’objectiu de fer “front comú” a la ciutat en dos temes que consideren “claus”. Per una banda, l’amenaça d’Endesa de tallar la llum si no es paguen les factures pendents. I de l’altra, davant l’emergència climàtica i ambiental.

El passat 5 de setembre a Terrassa ajuntaments de tot Catalunya es conjuraven per no tolerar l’amenaça d’Endesa als consistoris per tallar el subministrament a les famílies més vulnerables dels respectius municipis. Una trobada convocada des del govern terrassenc, però on municipis de diferents colors polítics es van posar d’acord per no acceptar el deute reclamat per Endesa, exigir que retirés la seva amenaça i defensar els drets de la ciutadania recollits a la Llei 24/2015. Un posicionament que es va concretar en una moció consensuada per tots els participants i que l’Ajuntament de Terrassa ha fet arribar a tots els consistoris de Catalunya perquè s’hi puguin sumar.

Emergència climàtica

La segona proposta de resolució fa referència a la tercera vaga del clima, convocada pel moviment “Friday for Future” justament pel dia 27 de setembre, dia previst de realització del plenari ordinari de setembre. En aquesta ocasió, en forma d’acord de junta de portaveus, les dues formacions de govern es proposen declarar l’emergència climàtica i ambiental a Terrassa amb el màxim suport possible. Una declaració amb què es vol convidar a anar més enllà de la vaga del clima per revisar durant l’any 2020 el Pla d’Energia Sostenible de Terrassa i adaptar-lo als objectius de reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle recomanat al darrer informe del IPCC.

Ara, aquestes dues mocions arriben al Consistori egarenc on serà aprovada -ja que Tot per Terrassa i ERC-MES tenen majoria- però que espera aconseguir el màxim de suport possible de la resta de grups municipals. “La nostra voluntat és plantejar-les de forma compartida amb la resta de grups per demostrar que l’entesa política és possible en els grans temes de ciutat“, subratllen des de TxT i ERC-MES.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa