MónTerrassa
Turmo parla de democràcia i llibertat en una manifestació amb premsa amenaçada
  • CA

Mig miler de persones s’han concentrat a la plaça de la Vila de Sant Cugat del Vallès aquest dilluns, 6 de novembre, per participar de la manifestació unionista amb l’objectiu de retirar la pancarta que lluïa l’Ajuntament demanant la llibertat dels presos polítics.

Gabriel Turmo, president del PP de Terrassa, ha fet una piulada parlant de la jornada, que considera un clam a la democràcia i a la llibertat.

Durant la manifestació s’han sentit càntics a favor de la unitat d’Espanya, com “Catalunya es España”, “España, unida, jamás será vencida”, “No habráindependencia”, “Viva España, viva el Rei y viva la Guárdia Civil”, o “España es 1 y no 51”.

També crits contra l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, contra els membres del Govern o el cap dels Mossos d’Esquadra, dient “No son politicos, son delincuentes”, “Puigdemont a prisión”, “Alcaldesa dimisión” i “Alcaldessa a prisión, “Mossos si, Trapero no”, o “Donde está el osito”.

La premsa tampoc ha quedat exempta de càntics adreçats a ells, concretament a aquest mitjà de comunicació, cridant “TOT Sant Cugat, manipuladors”, i increpant alguns dels periodistes que estaven cobrint la manifestació.

El blanc de la protesta, però, ha estat la pancarta que lluïa la façana de l’Ajuntament demanant la llibertat dels presos polítics. “Esa pancarta no nos representa”, cridaven, recordant que “Esa pancarta aquí no pinta nada”. Una pancarta que ha rebut una pluja d’ous, i posteriorment de tomàquets, abans que amb pals aconseguissin estripar-la i despenjar-la, mentre intentaven cobrir els objectius de les càmeres dels mitjans de comunicació.

Una concentració convocada aquest mateix diumenge per VOX i Somatemps, i a la qual han assistit membres de Ciutadans i el Partit Popular a Sant Cugat, entre ells els regidors Aldo Ciprian (Cs) i Álvaro Benejam (PP), així com membres de Democràcia Nacional i Plataforma per Catalunya, entre altres formacions d’ultra dreta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa