MónTerrassa
Trobada d’electes del Vallès per definir els reptes educatius de la comarca
  • CA

La Permanent del Vallès Occidental ha iniciat el curs polític organitzant una trobada d’electes de la comarca, amb el propòsit de compartir amb els diferents representants del departament d’educació, els reptes i les necessitats educatives de la comarca. La trobada, que va tenir lloc ahir a Ullastrell, ha comptat amb la presència del conseller d’Educació del Govern de la Generalitat de Catalunya, Josep Gonzále Cambray, acompanyat de la secretària de transformació educativa, Cristina Mora, el director general d’innovació educativa, recerca i cultura digital, Joan Cuevas, i la directora dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, Maite Fons.

Juli Fernández, diputat vallesà al Parlament de Catalunya present en la trobada, durant al seva intervenció va definir que l’objectiu d’aquestes trobades serà “crear un espai comú on generar vincles i desenvolupar estratègies organitzatives i polítiques comunes, de cara a potenciar, encara més, la feina en equip de la comarca”. Per la seva banda, González Cambray va afirmar que “ens trobem en un moment històric pel país amb aquesta Presidència”, afegint que, com a departament d’educació, “el nostre principal objectiu és transformar el sistema educatiu per donar a l’alumnat les millors eines per prendre les millors decisions”.

Durant la trobada, els electes vallesans van poder traslladar inquietuds i propostes a Gonzàlez-Cambray i als membres del departament, destacant la gestió de les matrícules en cicles formatius, la gratuïtat de l’etapa 0-3, la concertació de centres educatius, i la formació continuada dels equips docents. Per finalitzar, el conseller d’Educació va recordar als Ajuntaments que “sou imprescindibles per arribar plegats a l’objectiu de millorar el sistema educatiu, i per extensió la societat”.

Prèviament a la trobada, Gonzàlez-Cambray acompanyat de l’alcalde del municipi, Jaume Puig, va visitar l’Escola Serralavella d’Ullastrell i van mantenir una reunió amb l’equip directiu, on va remarcar la importància de visitar els centres d’arreu del territori “per conèixer els diferents projectes, copsar com viuen i quines són les necessitats que tenen”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa