MónTerrassa
Tot per Terrassa s’abraça (un cop més) a l’independentisme

El passat divendres 29 d’octubre es va celebrar el Ple Municipal ordinari del mes d’octubre a Terrassa. En aquest, el partit de Jordi Ballart no va perdre l’oportunitat d’alinear-se un cop més amb l’independentisme, però aquest cop ho va fer a costa de no condemnar la violència exercida contra els estudiants de S’ha Acabat! a la Universitat Autònoma de Barcelona. 

És ben sabuda la predilecció de Tot per Terrassa per a que, en cas de dubte, abundar en  el relat del independentisme al consistori de Terrassa, i és que la voluntat de no enfadar als seus companys de govern els cega, fins al punt de no recolzar una condemna del Ple Municipal a les agressions motivades per motius purament ideològics patides per estudiants al mes d’octubre. Arribats a aquest punt cal exposar amb pèls i senyals el què va passar el 6 d’octubre a la UAB, si l’equip de govern vol deixar-ho en l’oblit, des de Ciutadans Terrassa farem tot el contrari.  

Dijous 6 d’octubre d’enguany l’associació estudiantil d’àmbit universitari S’ha Acabat va convocar una carpa informativa a la Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona amb tots els permisos reglamentaris. 

Aquests, però, no van poder dur a terme la tasca per a la qual havien reservat un espai, ja que sobre les onze hores es van aproximar a la carpa un grup multitudinari d’estudiants que els van rodejar amb càntics com “PIM, PAM, PUM que no quedi ni un”, la marca amb la qual l’organització terrorista ETA marcava a les seves víctimes, “fora feixistes de la universitat”, insults als qui es trobaven a la carpa i altres improperis de caràcter masclista cap a la presidenta de l’organització S’ha Acabat!.

Aquests alumnes es trobaven rodejats i amb l’única protecció que podien oferir uns quants treballadors d’una empresa de seguretat així que van trucar als mossos d’esquadra per a sol·licitar la seva intervenció immediata, ja que, com es va demostrar posteriorment, els efectius de seguretat eren insuficients per a poder garantir la seva integritat física. El rectorat de la Universitat no va autoritzar l’entrada dels cossos policials, deixant de la mà de Déu els estudiants que es trobaven envoltats per a una marea d’estudiants violents.

L’inevitable va succeir amb la complaença del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona i del senyor Elena i Garcia, Conseller d’Interior. L’equip de seguretat es va veure superat en nombre i va haver de cedir, deixant desemparats als estudiants que es trobaven a dins de la carpa. 

Aquells que durant l’atac s’autodenominaven antifeixistes, tot i que amb les seves accions van demostrar ser tot el contrari, van tirar la carpa a terra, la van arrossegar fins a trencar-la, inutilitzar-la i van sostreure la gran majoria de material que tenia l’associació. 

Els alumnes van quedar del tot desprotegits per part de l’Administració i de la Universitat i, com s’ha exposat, no van rebre auxili dels cossos i forces de seguretat. Els van coartar la llibertat d’expressió, un cop més, uns violents radicals protegits pel rectorat i el Govern de la Generalitat. Carrizosa va demanar a la meitat del ple del Parlament, mentre ocorrien els fets, que s’ordenés des d’Interior entrar i donar protecció. Davant la negativa del Govern, Cs va abandonar el ple per a acudir en auxili dels joves que estaven sent agredits.

Des de l’Ajuntament de Terrassa no podíem restar al marge, però la predilecció de Tot per Terrassa per a no enfadar els seus companys de govern ha impedit una condemna del consistori municipal. Així doncs, Tot per Terrassa s’ha abraçat, una vegada més, a l’independentisme i ho ha fet blanquejant atacs a estudiants de la UAB. Ciutadans va estar, estem i estarem defensant la llibertat davant dels violents a Catalunya. No ens callaran.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Isabel a novembre 08, 2021 | 22:57
    Isabel novembre 08, 2021 | 22:57
    És un punt de vista com qualsevol altre. Entre l'opinió interessada i la simple estratègia típica d'algú que fa molts anys va decidir exercir de polític. "Po falen".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa