Tomben el recurs de Josep Rull contra l’anul·lació del tercer grau

Dóna la raó al ministeri públic

El magistrat del jutjat de vigilància 5 de Barcelona ha desestimat els recursos interposat per Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull contra la interlocutòria del jutjat del passat 9 de març que estimava el recurs del Fiscal contra la resolució de la Secretaria de mesures penals que acordava la progressió al tercer grau dels interns condemnats pel procés.

El jutge manté el criteri de la seva primera decisió i és que “no pot acordar-se la progressió a un règim obert quan encara
s’aprecien dèficits nuclears en l’intern com és la manca d’assumpció delictiva”. En aquest sentit, el magistrat insisteix que la revocació del tercer grau “no és una nova condemna sinó que és complir la pena imposada”. “No es tracta de castigar la ideologia de cap dels condemnats, sinó castigar per la comissió d’un fet descrit en el Codi penal com a delicte”, insisteix els jutge. En aquest sentit, remarquen que els interns no reconeixen “l’activitat delictiva sinó que la minimitza, justifica i / o contextualitza, aspectes que han de seguir sent tractats des del Centre penitenciari a través del règim ordinari”.

La resolució remarca que els presos polítics no han mostrat una “assumpció delictiva”. Un retret del seu lletrat perquè considera que reclama als seus defensats un “penediment”. El magistrat replica que en la decisió de revocar el tercer grau “no es valora si hi ha penediment delictiu sinó si hi ha consciència de la comissió delictiva, categoria substancialment diversa”. “En definitiva, tal i com va expressar aquest jutjat, no hi ha hagut prou evolució a l’intern justificativa de la progressió acordada per l’Administració” conclou la resolució.

Nou comentari