MónTerrassa
Toc d’atenció del Vallès a les companyies elèctriques i del gas
Consell d’alcaldes del Vallès Occidental | CCVO

!--akiadsense-->

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental s’han reunit a la seu del Consell Comarcal. En el transcurs de la sessió del Consell d’alcaldes i alcaldesses han pres diferents acords en l’àmbit de la pobresa energètica i habitacional i la gestió dels serveis públics a l’administració local. També han aprovat el Programa d’Actuació Comarcal (PAC) per al període 2016-2020.

El Vallès Occidental ha fet un toc d’alerta a les empreses subministradores d’energia i gas: els alcaldes i alcaldesses han expressat el malestar davant les traves i la manca de resposta de les companyies subministradores elèctriques i del gas en relació a la proposta comarcal de creació d’un fons social per lluitar en contra de la pobresa energètica.

Els representants municipals han acordat que els municipis del Vallès Occidental iniciïn procediments sancionadors a les companyies subministradores que no compleixen el procediment establert per la Llei 24/2015 en matèria de pobresa energètica, en el qual es preveu que les companyies subministradores no realitzaran cap tall sense l’informe d’exclusió residencial sol·licitat prèviament als serveis socials municipals.

L’acord en matèria de pobresa energètica preveu sol·licitar que en futures licitacions que es puguin fer des dels ajuntaments i les entitats municipalistes o institucions supramunicipals en matèria d’energia, es tinguin en compte les qüestions socials i es valori les empreses que s’impliquin en la protecció de les famílies més vulnerables. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha assegurat que “no hi ha un compromís institucional de les companyies elèctriques i del gas en la pobresa energètica. Des dels ajuntaments volem entrar en el debat i tenim capacitat d’incidència en el mercat”.

Beques menjador

Fora de l’ordre del dia, els alcaldes i alcaldesses s’han mostrat preocupats per les beques de menjador i han acordat reclamar al govern català que es compleixin els acords presos al Parlament de Catalunya sobre aquests ajuts. S’ha acordat enviar una carta conjunta a la conselleria d’Ensenyament del Govern català per exposar aquesta situació i expressar l’incompliment dels compromisos presos al Parlament.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha explicat que “des del Consell Comarcal es va fer la proposta del canvi de model de la gestió de les beques menjador. Aquest canvi s’ha materialitzat per aquest curs i ja no hi ha l’anomenat tram variable, ara hi ha beques garantides. Això ha facilitat la gestió però estem preocupats perquè el Pla de xoc contra la pobresa que va aprovar el Parlament de Catalunya en relació a les beques de menjador no es complirà amb l’actual dotació pressupostària per a beques menjador per aquest curs. No es compleix en especial pel que fa referència a que s’havia de garantir beques a totes les famílies que estan per sota el llindar de la pobresa. I això ara no és així i hi ha un conjunt de famílies que els propers dies dimensionarem que es queden fora de les beques de menjador tot i estar sota el llindar de la pobresa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa