MónTerrassa
Una terrassenca serà la representant del Parlament als actes pel 17-A
  • CA

Una terrassenca ha esta l’escollida com a representant del Parlament de Catalunya als actes del 17-A. La vicepresidenta segona del Parlament de Catalunya, la socialista Assumpta Escarp, ocuparà el lloc de la presidenta suspesa, Laura Borràs, en l’acte del cinquè aniversari dels atemptats a Barcelona i Cambrils. Segons han explicat fonts parlamentàries a EL MÓN, Escarp serà la representant de la cambra catalana, a banda dels diputats i diputades que els diferents grups parlamentaris decideixin enviar.

Escarp assumirà les funcions de la presidència davant l’absència de la vicepresidenta primera, Alba Vergés, que segons les mateixes fonts, demà no podrà participar en l’homenatge de record de les víctimes de l’atemptat terrorista del 2017. La republicana ha assumit les funcions de la presidència del Parlament d’ençà que Borràs va ser suspesa.

Per part de Junts per Catalunya, el partit ha confirmat la presència de diversos membres del grup municipal a Barcelona: els regidors Neus Munté, Francina Vila, Ferran Mascarell i Joan Rodríguez.

Pel que fa als representants del Govern, hi haurà el president, Pere Aragonès, i el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró. També hi assistirà el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

A banda de l’acte institucional també hi ha previstos actes de protesta al voltant del 17-A. Per una banda, l’Associació de Víctimes Catalanes d’Organitzacions Terroristes (AVCOT), la Plataforma 17A i Politeia (una associació unionista de professionals de seguretat pública i privada) han convocat una protesta a les 11.30 a Canaletes.

Protesta davant la seu de la UE al Passeig de Gràcia

A més, una mica més amunt, davant de l’oficina de la Comissió Europea a Barcelona, al Passeig de Gràcia, hi ha convocada una protesta d’una nova plataforma que exigeix saber “la veritat” sobre els atemptats. La protesta d’aquesta plataforma té el suport del Consell per la República i exigirà, a la mateixa hora de l’acte organitzat per l’Ajuntament, presidit per l’alcaldessa, Alda Colau, que la Unió Europea (UE) investigui qui és el responsable de l’atac. Per aquesta plataforma, les investigacions al voltant del 17-A s’han tancat en fals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa