MónTerrassa
El terrassenc de TEC Xavi Matilla, arquitecte en cap de Barcelona
  • CA
Acte central de TeC amb Xavier Domènech, Gala Pin i Xavi Matilla

!--akiadsense-->

Xavi Matilla és oficialment el nou Arquitecte en Cap de l’Ajuntament de Barcelona. El govern d’Ada Colau ha designat per aquest càrrec de gran responsabilitat a qui fora fins al maig alcaldable de Terrassa en Comú, que no va aconseguir representació al consistori egarenc. A la cocapital vallesana els comuns van passar de ser segona força amb sis regidors a quedar-se fora del ple.

Matilla (Terrassa, 1975) és llicenciat en arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), on actualment treballa com a professor associat. També dona classe al Màster Metròpoli de I’ERMB-UAB. Va ser regidor a Terrassa de 2015 a 2019 i també ha estat docent de la UOC i de l’Escola Sert COAC, a més d’haver estat coordinador de projectes de Jornet-Llop-Pastor Arquitectes i soci fundador de Territoris XLM.

El govern municipal recupera aquesta figura, fins ara desdibuixada en l’organigrama, per reflectir el rol de planificador estratègic en matèria d’urbanisme, ecologia, emergència climàtica i mobilitat. Encapçalarà la nova Gerència de l’Arquitecte en Cap i alhora serà gerent de l’Institut Municipal de Paisatge Urbà i Qualitat de Vida, funció que exercia fins fa poques setmanes el veterà Jordi Campillo. “Amb la seva incorporació es vol consolidar el model urbà que s’ha desenvolupat a la ciutat durant el mandat passat i donar-li un nou impuls que el faci transversal a totes les àrees del consistori”, defensen fonts municipals.

Més informació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa