MónTerrassa
Un terrassenc recull signatures per portar Joan Carles I davant la justícia

Un terrassenc ha impulsat una recollida de signatures amb l’objectiu d’aconseguir que el rei Joan Carles I sigui processat. Antonio Machado és qui ha decidit fer el pas i a través de la plataforma Change.org iniciar aquesta acció. En una primera fase, s’ha fixat el repte de recaptar 200 signatures, les quals ja gairebé les té, però no es descarta mantenir-ho obert per rebre el màxim suport possible.

Machado no té pèls a la llengua i explica què l’ha dut a tirar endavant aquesta campanya contra “qui va ser el cap d’Estat durant 38 anys, Joan Carles I, borbó fins a la medul·la i còmplice del dictador Franco”. El veí de Terrassa considera que “porta més de 40 anys enriquint-se des del seu càrrec, utilitzant-lo de forma delictiva per a operacions de venda d’armes, en operacions financeres, essent comissionista en interessos empresarials a l’estranger; participant en operacions basades en fraus a tercers i còmplice d’operacions delictives realitzades per altres socis de l’alta burgesia”.

I per contrastar aquestes acusacions aporta un enllaç al blog Para No Olvidar, on es detallen la història, la vida i totes les accions presumptament delictes de les quals l’acusa. Machado es mostra indignat que l’actual pare del monarca Felip VI hagi acumulat un patrimoni superior als 4 mil milions d’euros. “Tots aquests anys ha gaudit d’immunitat judicial i aquesta ha estat la seva gran coartada. Ara, correspon a la ciutadania fer ús de la possibilitat real de processar-lo, firmant aquesta petició, “com una forma de recuperar la nostra dignitat com a poble”.

Retorn a Espanya

Justament el monarca ha estat notícia recentment pel seu viatge llampec a Espanya després de 650 dies fora del país, per evitar que la justícia el cités durant les investigacions prèvies. Se’l va poder veure amb els amics participant de les seves regates, i va tenir una trobada telefònica amb el seu fill. Això sí, en les seves breus declaracions no va donar cap tipus d’explicacions de tots els delictes que han acabat arxivats -corrupció, blanqueig de capitals i evasió fiscal- ni tampoc va demanar disculpes.

Nou comentari

Comparteix