MónTerrassa
Millo acusa Puigdemont d’utilitzar nens i avis com a ostatges l’1-O
  • CA

“Era la foto buscada pel president i no li van importar les conseqüències: ell volia fotos, no democràcia, fins i tot si per això s’havia d’utilitzar nens i persones grans com a ostatges”. Ediciones Península ha fet públics aquest dimarts alguns exrtractes del llibre de l’exdelegat del govern espanyol durant el referèndum del 2017, Enric Millo. A ‘El derecho a saber la verdad: el testimonio del delegado del Gobierno en la Cataluña del 155’ Millo justifica la violència de l’1-O i dirigeix acusacions contra el president a l’exili, Carles Puigdemont, en un intent de desprestigiar-lo.

Millo hi escriu que “l’objectiu del moviment independentista no era dialogar per trobar una solució dins de la llei, sinó mantenir el pols fins al final, acusar l’Estat de no voler dialogar ni negociar una solució política fins a forçar-lo a emprendre accions judicials i, en conseqüència, generar el màxim conflicte i confrontació possibles per cridar l’atenció de la comunitat internacional”. L’exdelegat del govern espanyol assegura que davant de la situació va preveure dos escenaris. El primer era que l’Estat cedís i acceptés el referèndum. I el segon era un escenari de confrontació civil, “resultat d’una situació de conflicte tal que hagués acabat provocant, fins i tot, almenys hipotèticament, l’ús de la força èr part de l’Etat per poder restaurar l’ordre constitucional i la llei a Catalunya”.

Millo reconeix que el primer escenari no es produiria mai perquè no el contemplaven, però no nega el segon escenari, el que deixa la porta oberta a la violència, malgrat que admet que li “generava molt a preocupació, sobretot des del punt de vista de la seguretat de les persones”.

Amb tot, però, i en la resta d’extractes que s’han fet públics, Millo defensa les actuacions policials i diu que “per entendre” les intervencions de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil, “s’ha de ser capaç de veure la pel·lícula completa, i no només l’actuació policial restant”. L’exdelegat del govern espanyol diu que les imatges no mostren els intents de dialogar de les forces de seguretat abans d’actuar tampco la “violència que s’havia produït contra les forces i cossos de seguretat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa