MónTerrassa
El terrassenc Matilla rep garrotades per les pintades als carrers de Barcelona
  • CA

Insults i crítiques. Això és el que pot llegir en els darrers dies l’arquitecte i cap d’urbanisme de Barcelona, l’egarenc Xavi Matilla, després de les noves pintades realitzades als carrers de la capital catalana per donar “més espai als vianants” i reduir alhora el trànsit rodat. L’Ajuntament barceloní ha pintat diverses illes i superilles amb colors grocs, blaus i verds formant figures geomètriques i línies en voreres i calçada. Algunes tenen una funcionalitat més lúdica, ja que representen jocs de carrer per tal que els nens tinguin un espai per divertir-se.

Això ha provocat queixes i malestar entre alguns residents que no acaben d’entendre la seva funcionalitat però sobretot perquè consideren que fan estèticament més mal que bé. També confusió en alguns ciclistes i vianants que no saben per on han de circular i que ha ocasionat algunes situacions perilloses o malentesos.

Matilla és un ferm defensor de la “recuperació” de l’espai per al vianant. Ho ha expressat molts cops a les xarxes i això ha fet que ara també sigui el blanc preferit de les crítiques, algunes d’elles poc agradables. L’exregidor dels Comuns a l’Ajuntament de Terrassa, considera que és una bona mesura per reduir la velocitat dels vehicles i creu que “un espai públic molt més amable, compartit i sense barreres” afavoreix “l’intercanvi social i comercial”.

Aquestes són algunes piulades d’exemple de la polèmica que ha aixecat aquestes pintades:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa