MónTerrassa
Terrassa vota República en una consulta popular
  • CA

Terrassa faria fora el rei Felip ni la reina Letizia si fem cas dels resultats de la Consulta Popular Estatal Monarquia o República. El referèndem es va celebrar el dissabte 14 de maig en diverses localitats de l’Estat, entre elles la capital del Vallès Occidental. Segons apunten els organitzadors, “el balanç és positiu. Però insuficient, ja que es va poder posar més taules i mobilitzar més republicans i republicanes que les 8 mil de l’estat o la sesentena a la nostra ciutat. El resultat majoritari per l’opció de República com a forma d’estat, ens porta a la convicció de treballar per una ILP que obri la possibilitat d’un referèndum vinculant.

“No haver patit cap altercat de la ultradreta, i el retrobament amb les persones republicanes que ha reavivat el moviment per la República a la nostra ciutat i al nostre País. Les dades manifesten que Terrassa amb el seu esforç, ha assolit més taules i més participació a Catalunya, i aquesta- Catalunya- ha complert amb l’aportació de més taules i més votants de l’Estat.”

Conclusions de les taules de Terrassa


Els electors majoritàriament han estat majors de 50 anys.

Molta ciutadania no s’havia assabentat de la Consulta.

La major part de les persones passaven de llarg davant les taules, mostrant el seu desinterès o apatia.

La militància dels partits d’esquerres, republicans, tots, no s’han esforçat a participar en l’organització de la Consulta.

Gràcies al convenciment de lxs participants per la recuperació de la República, aquest ha estat l’ estímul de l’ esforç realitzat, en la jornada d’ aquest 14 M, tal com els 4 mesos anteriors de preparació.La consideració de ser popular i no institucional, genera una bretxa considerable per valorar la voluntat participativa de la ciutadania, -basada en l’organització municipal amb tots els recursos possibles – davant totes les dificultats nostres.

I la comparativa de resultats, sent de 361 votants per mesa, en 11 hores de votació, en 265 meses electorals, a 128 en 17 meses en menys temps, ens arreplega aquestes dades.

Considerem positiu els 2.170 vots emesos, 79 per la Monarquia, 2.076 per la República, 10 blancs i 5 nuls.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rosa a maig 16, 2022 | 17:13
    Rosa maig 16, 2022 | 17:13
    Veo que el aburrimiento es total en esta vida.Con todo lo que nos rodea pero lo importante en esta vida es eso bonita burbuja en la que estáis.
    • Icona del comentari de: Anònim a maig 16, 2022 | 19:36
      Anònim maig 16, 2022 | 19:36
      Fora el borbó
      • Icona del comentari de: Anònim a maig 17, 2022 | 07:15
        Anònim maig 17, 2022 | 07:15
        I la borbònica floreta del comentari de dalt també
  2. Icona del comentari de: Ricardo B. a maig 16, 2022 | 19:19
    Ricardo B. maig 16, 2022 | 19:19
    a sitges els monillos van identificar els integrants de la taula, reugnants

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa