MónTerrassa
Terrassa vota ‘Sí’ a la municipalització de l’aigua
  • CA

!--akiadsense-->

El ple de l’Ajuntament de Terrassa ha aprovat aquest dijous, en un ple extraordinari, prendre en consideració la Memòria elaborada per la comissió d’estudi per a la “determinació de la forma més sostenible i eficient de gestió del servei públic d’abastament d’aigua de Terrassa”. I tal com ja es va aprovar de forma inicial el passat dilluns, també s’ha fet l’aprovació inicial de la constitució i els estatuts de l’entitat públic empresarial local Aigua de Terrassa. EPEL, així com el Reglament del servei municipal d’abastament domiciliari i estalvi d’aigua en el municipi de Terrassa. L’únic punt de l’ordre del dia ha comptat amb els vots a favor de PSC, Terrassa en Comú, ERC-MES i CUP, mentre que el PDeCAT -soci de govern- s’ha abstingut i el PP i C’s han votat en contra. El ple ha comptat amb la presència de diputats com Xavier Domènech (TeC), diputats de la Diputació de Barcelona, representants del Consell Comarcal, així com regidors d’altres municipis i membres de la Taula de l’Aigua.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Aigua, Alfredo Vega, ha situat el primer semestre del 2018 com a termini per posar en marxa la nova empresa Aigua de Terrassa. Aquesta data implica que a finals d’any el Ple es veurà obligat a aprovar una nova pròrroga de sis mesos amb MINA, actual subministradora del servei d’aigua a Terrassa. “Avui tanquem una etapa i en comencem una altra amb molta feina a fer però també amb molta il·lusió”, ha sentenciat.

Vega ha argumentat que es tracta d’un “ple històric i especial no només per la decisió que s’acabarà prenent si no també per la forma, per primera vegada en segles, seran els representants escollits per la ciutadania qui decidiran sobre l’estratègia i el futur del servei de l’aigua a la ciutat. Serà una decisió clara, transparent i legítima“. El passat 9 de desembre de 2016 va finalitzar la concessió de 75 anys a Mina del servei d’abastament de l’aigua, i ara “l’Ajuntament pren una decisió democràtica, sempre dins d’un escrupolós respecte a la legalitat, després de fer un anàlisi de les diferents opcions de futur”, ha manifestat el tinent d’alcalde.

El ple municipal de Terrassa ha acollit autoritats i membres d’entitats com la Taula de l’Aigua | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a setembre 08, 2017 | 05:26
    ciutadà setembre 08, 2017 | 05:26
    No vareu dir que ho consultarieu a la ciutadania, sr. alcalde? Sembla que darrerament preguntar al vostre poble us provoca urticària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa